Yusuf Ziya İrbeç, 13 Mart 1959’da Antalya Margaz’da doğdu. Baba adı Ömer, anne adı Zeynep’tir. İktisatçı, Dış Politika Uzmanı ve Öğretim Üyesi; Viyana İktisat Üniversitesi’ni bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını aynı üniversitede tamamladı.

Viyana Diplomat Akademisi’nde ihtisas yaptı. Doçent ve profesör oldu. Birçok üniversitede öğretim üyesi olarak ders verdi. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Dekan Yardımcılığı, Çankaya Üniversitesi’nde Bölüm Başkanlığı, Beykent Üniversitesi’nde Dekanlık, Rektör Yardımcılığı ve Rektörlük, Bahçeşehir Üniversitesi’nde Uğur Eğitim Kurumları Başkanvekilliği, Uluslararası Balkan Üniversitesi’nde Kurucu Rektörlük görevlerinde bulundu.

TOBB ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda; KEİPA, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Ankara Ticaret Odası’nda yönetici ve danışman olarak görev yaptı.

Yurtiçi ve dışında 100’ün üzerinde bilimsel makalesinin yanı sıra 3 kitabı yayınlandı. 23. Dönem’de Türkiye-AB KPK Üyesi oldu. Çok iyi düzeyde Fransızca, Almanca, İngilizce, İtalyanca ve Arapça, orta düzeyde Rusça bilen İrbeç, evlidir.

Antalya 23. ve 24. Dönem Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç 58 yaşında hayatını kaybetti.

Editör: Wan Haber