Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Mehmet Bezgincan, Toplumda çocuğun yürümesine yardımcı ve destekleyici olarak bilinen çocuk yürüteçlerinin zararlarına dikkat çekerek, yürüteç kullanıldığı zaman sağlıklı bir çocukta bile yürümeye başladığında parmak ucuyla yürümeye başladığını bunun da bacağın arka tarafındaki kasların serleşmesine sebep olduğunu söyledi. 

Çalışanlarına ve hastaneye gelen ailelere verdiği seminerler ve kaliteli hizmetle adından sıkça söz ettiren Özel Düzetepe Yaşam Hastanesi’nde ailelere beyin felci ve aile eğitimi semineri verildi. Hastane toplantı salonunda gerçekleştirilen Fizik Tedavi Uzmanı Mehmet Bezgincan tarafından verilen seminere aileler yoğun ilgi gösterdi. 

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Mehmet Bezgincan, ailelere yönelik gerçekleştirilen seminerde toplumumuzda sıkça rastlanılan beyin felci konusunu anlattı. Bezgincan, şunları söyledi: "3 yıldır Özel Düztepe Yaşam Hastanesi'nde görev yapmaktayım. Bugün burada ailelere beyin felci ile ilgili bir seminer verdik. Toplumumuzda sık görülen bir rahatsızlık. O yüzden bu konuda seminer verme ihtiyacı duyduk. Tabi seminer konularımızın içinde ev programları da vardı. Aile eğitimi, annenin babanın çocuğun elde nasıl pozisyonlarda tutulması gerektiğini anlattığımız bir seminer konumuz oldu. Bu seminerde önem verdiğimiz konu anne-babanın evde çocuğa yapabileceği ev programları. Bunlar; yatış pozisyonu, sağa-sola dönmeler, oturma pozisyonları, ayakta durma yürüme, denge sorunları konusunda anne ve babaya evde yapması gerekenleri gösterdik”

Toplumda çocuğun yürümesine yardımcı ve destekleyici olarak bilinen çocuk yürüteçlerinin zararlarına dikkat çeken Bezgincan, “Şimdi yürüteç konusu tabi ki önemli bir konu. Toplumumuzda yanlış bilinen yönleri var. Sağlam çocukta bile yürümesi biraz geciktiği zaman hemen yürütece sarılıyoruz. Hemen çocuk ayağa kalksın yürüsün diyerek. Tabi bu yanlış bir durum. Çünkü yürüteç kullandığımız zaman sağlıklı bir çocukta bile yürümeye başladığında parmak ucuyla yürümeye başlıyor. Bu da tabi bacağın arka tarafındaki kasların serleşmesine sebep oluyor. O yüzden yürüme sorunu olan bir çocukta yürüme desteği için asla yürüteç kullanmamamız gerekiyor. Çocuk yürütülmeye çalışılırken ayağını yere tam taban basması gerekiyor. Parmak ucu ile yürütülmeye çalışılmaması gerekiyor. O açıdan yürütece karşıyız” ifadelerini kullandı.

Seminer soru cevap şeklinde sona erdi.

Editör: Wan Haber