Adıyaman Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (YURTKUR) kalan öğrencilere, liderlik ve iletişim uzmanı Serpil Samur tarafından 'Liderlik Ana Teması ve Alt Başlıkları' ile 'Hafıza Teknikleri Ana Teması ve Alt Başlıkları' adı altında 'Liderlik Semineri' ve kişisel gelişim kursları verildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile YURTKUR tarafından finanse edilen eğitimler, Malatya Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Adıyaman Yurt Müdürlüğü'nde verildi. Adıyaman Yurt Müdürü Sami Köroğlu, yurtlarda kalan öğrencilerin, motivasyonu yüksek birer birey olmaları için yola çıktıklarını ve bu amaç doğrultusunda hareket ettiklerini ifade ederek, "Zamanı iyi yöneten, kendine güvenen, başarıya odaklanmış ve onların sosyal iletişimi güçlü bireyler olarak gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla bu kurslar düzenlenmektedir" dedi. Köroğlu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrencilere, çağdaş ve güvenilir barınma, beslenme, kredi/burs hizmetlerinin yanında; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle kişisel gelişimlerine sosyal devlet yaklaşımıyla katkıda bulunmak adına bu tür faaliyetlerin devam edeceğini belirtti. Kursun eğitimcisi, liderlik ve iletişim uzmanı Serpil Samur, bu eğitimlerin öğrencilere büyük katkı sağladığını ifade ederek, gittiği her yerde bu tür etkinliklerin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Samur, "Adıyaman'da da büyük ilgiyle karşılandık. Gördüğüm sıcak ilgiden dolayı çok memnunum ve bu tür etkinlikler hem öğrencilere hem de kurumumuza büyük bir artı sağlayacaktır. Eğitimler kurum personeli tarafından da ilgi ile karşılanmakta ve onlar tarafından da takip edilmesi mutluluk verici bir durumdur" diye konuştu.
Eğitime katılan öğrenciler de, kurs ve seminerlerin kendilerine büyük katkı sağladığını, vizyon oluşturmada, iş yaşamında başarıya nasıl ulaşılacağı konusunda kendilerine fikir verildiğini, ayrıca katılım sertifikası da verilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
(CK-SO-Y)

10.12.2012 17:38:07 TSI

Editör: Wan Haber