Yurtdışında dil eğitimi programlarının en büyük avantajı İngilizce konuşulan bir ülke de bu dili doğal ortamında öğrenerek kısa zamanda ileri düzeylere gelmektir. Özellikle İngilizce dil eğitimi için İngiltere, Amerika, Kanada gibi birçok ülke farklı programlar sunmaktadır. Yeni Bir Hayat yurtdışı eğitim danışmanlığı yetkilileri bu ülkeler arasında seçim yaparken öğrencilerin bütçeleri, İngilizce eğitimi için ne kadarlık bir süre ayırdıkları ve en önemlisi dil bilgisi düzeylerinin önemli olduğunu vurguluyorlar.

Yurtdışı yaz kursları arasında özellikle kısa süre bir dil kursu hedefleniyorsa öğrencilerin uçuş ücretlerinden dolayı İngiltere veya Malta arasında bir tercih yapmaları doğru olacaktır. Her iki ülkeye de gerek uçuş süresi, gerekse uçak biletlerinin maliyetleri makul düzeylerdedir. Amerika veya Kanada gibi uzak ülkeler ise sadece yaz aylarında gidilecek kısa süreli kurslar için değil, 6 aydan fazla sürecek dil eğitimi programları için tercih edilmelidirler.

Yeni Bir Hayat yetkilileri İngilizce dil eğitimi için ülke arayışında olan öğrencilere özellikle Malta’nın iyi bir alternatif olacağını vurguluyorlar. Malta hem Türkiye’ye yakınlığı, hem dil okullarının kalitesi, hem de ekonomik eğitim koşullarından dolayı İngiltere’ye göre çok daha fazla tercih ediliyor. Malta’da dil eğitimi düşünüyorsanız bu güzel ada ülkesinde sizi çok farklı seçenekler bekliyor. Bir zamanlar İngiltere’nin sömürgesi olan bu ada da resmi dil İngilizce olduğu için günlük hayatınızda da bol bol İngilizce pratik yapma imkanına sahipsiniz. Ada da farklı fiyat aralıklarında dil eğitim merkezleri bulunuyor. Eğer yoğun sezon olan yaz ayları dışında bir dönemi tercih ederseniz okulların promosyonlarından da faydalanarak çok ekonomik koşullarda iyi bir İngilizce eğitimi almanız mümkün olacaktır. Malta’yı İngilizce dil eğitimi için tercih etmenin bir diğer önemli avantajı ise bu ülkeden öğrenci vizesi almanın diğer ülkelere göre çok daha kolay olması.

Yeni Bir Hayat yurtdışı eğitim danışmanları dil eğitimi için ülke ve kurs seçiminde öğrencilerin danışmanlık hizmeti aldıkları firmayı seçerken kendilerine alternatifler sunan, vize konusunda detaylı bilgiler veren kurumlara öncelik vermelerini öneriyor.

Editör: Wan Haber