Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kentsel dönüşüm çalışmalarını, vatandaşlarla diyalog halinde yürüttüklerini söyledi. Çelikcan, ilçede ilk kazmanın yaz ayında Kışla Mahallesi'ne vurulacağını bildirdi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, Regulatör köprünün aşağısında Seyhan Nehri üzerine 4 ayrı köprü ve yol yapacaklarını açıkladı.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı 2. oturumu, meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yönettiği oturumda, 5 binlik imar planları görüşüldü.
Oturumda konuşan Meclis Üyesi Necmi Özcanlı, Seyhan Nehri'nden tam anlamıyla yararlanılamadığını gündeme getirdi. Özcanlı, nehrin üzerine en az 3 tane köprünün yapılması gerektiğini belirterek, bunun diğer köprülerdeki sıkışıklığı da azaltacağını savundu. Özcanlı, kentsel dönüşüm çalışmalarına da atıfta bulunarak: "Mevcut hükümet, kentsel dönüşüm konusunda son derece destekleyici yasalar çıkardı. Ama bir belediyenin yaptığı kentsel dönüşüm projesi hariç, başka proje yok. Onun dışında ondan çok daha önce sınırlarını çizdiğimiz, planlarını astığımız, meclisten geçenler var ama söyleyebilir misiniz bana, başka hangi ilçenin bu binaları yıkıp yeniden yapacağı bir programı var?" dedi.

"TOKİ'NİN VERDİĞİ RANT EN FAZLA KIŞLA'DA"
Özcanlı'nın sözlerine yanıt veren Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise, kentsel dönüşümün dünyanın en 'zor' işi olduğunu, vatandaşı mağdur etmeden söz konusu çalışmaları yürüttüklerini anlattı. Çelikcan, kentsel dönüşüm için vatandaşlarla diyalog halinde olduklarını ifade ederek, "Vatandaştan evlerini zorla alamazsınız ama bu konuda yetkimiz var. Acele el koyma yetkisi çerçevesinde mahkeme de kararını verdi. İnşallah yazın Kışla Mahallesi'nde kentsel dönüşümün temelini atıyoruz. İddia ediyorum, Adana'nın hiçbir yerinde TOKİ tarafından verilen rant, Kışla Mahallesi'nde verilen kadar verilmiyor" dedi. Çelikcan, kimseyi mağdur etmeden, eski yapıların rehabilite edileceğini kaydetti.
Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, nehir üzerine yapılacaklarla birlikte kuzey ile güneyi, doğu ile batıyı birleştirecek 10 adet bulvar planladığını belirtti. Bu bulvarların bir kısmının istimlaklarının yapıldığını kaydeden Aldırmaz, açılan bulvarların bazılarında aydınlatmanın olmadığını, TEDAŞ'ın 2013 programı kapsamında bu bulvarların aydınlatma çalışmalarını yapacağını bildirdi. Aldırmaz, Regülatör Köprü'den sonra, 4 tane köprünün yapılacağını söyledi.
(SZP-AKL-Y)

12.02.2013 17:16:23 TSI

Editör: Wan Haber