Yüreğir Kadın Meclisi Başkanı Hadiye Erdinç, Yüreğir'de bin 600 kadının koruma altında olduğuna dikkat çekerek, İlçe Kadın Konseyi'nin ardından, ilçeye Kadın Danışma Merkezi kurulması için de çalışmaların başladığını söyledi.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve eşi Mehtap Çelikcan'ın, Kiremithane Yunus Emre Kültür Evi'nde düzenlenen kahvaltıda, Yüreğir Belediyesi İlçe Kadın Meclisi üyeleriyle bir araya geldi.
Burada konuşan Yüreğir Kadın Meclisi Başkanı Hadiye Erdinç, ilçeye Kadın Danışma Merkezi kurulması için çalışmaların başladığını belirterek "Şu anda Adana'da bin 600 kadın koruma altında. Bu ilimiz için hiç de hoş olmayan bir durum. Birde her şeye boyun eğip kanuni haklarını bilmeyen binlerce hemcinsimiz var. Biz bu insanlarımıza ulaşarak onlara yardımcı olmak istiyoruz. Bunu da bütün sivil toplum örgütlerimizle işbirliği yaparak gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da Adana'da merkez ilçelerde ilk kadın meclisini kurduklarını hatırlatarak, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren analarımız, bacılarımız ne kadar bilinçli-birikimli olurlarsa gelecek nesillerimiz o kadar güvence altında olur. Bu yüzden İlçe Kadın meclisimizin çalışmalarını önemsiyorum ve destekliyorum. Özellikle bölgemizde kadınlarımızın bilinçlenmesine yönelik çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İlçe Kadın Meclisi ve sivil toplum örgütlerimizle işbirliğimizi daha da artırarak toplumumuzun önemli bir parçası olan kadınlarımızın eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi için bu ve buna benzer faaliyetlerimiz çoğalarak devam edecektir" diye konuştu.
Başkan Çelikcan'ın eşi Mehtap Çelikcan ise Yüreğir de yaşayan insanlara faydalı olmak için çalışacaklarını belirtti. Bunu yaparken bütün kurum, kuruluş ve en önemlisi sivil toplum örgütleri ile de işbirliği yapacaklarını kaydetti.
Toplantıya AKDAM, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Mahalli İdareler, Yüreğir Toplum Merkezi Müdürü, YURODER, Çukurova Edebiyatçılar Derneği, Yaşlılarla Dayanışma Derneği, DOHAYKO, KAGİAD, Umut Engelliler Derneği ve Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi temsilcileri ve başkanları katıldı.
(SZP-AKL-Y)

31.01.2013 17:32:22 TSI

Editör: Wan Haber