Yüreğir Belediyesi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yüreğir İlçe Başkanı Hüseyin Tumlukolcu'nun belediyenin kent mobilyaları ihalesinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı yönündeki iddialarına sert bir cevap verdi.
Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, belediyenin dört yıldan bu yana, 21 yıllık devlet memurluğu hayatında adı hiçbir şaibeli işle anılmamış, sicili temiz, kanun ve yasalara dikkat etmiş bir başkan tarafından yönetildiği belirtilerek, "Yapılan her iş, işlem ve eylemlerde yasal, şeffaf ve en yüksek kamu yararını gözeten bir düzlemde devam etmektedir" denildi.
Açıklamada, daha önce yaklaşık 3 yıl Yüreğir Belediyesi'nde MHP meclis üyeliği yapan ve ardından MHP Yüreğir İlçe Başkanlığı görevi nedeniyle bu görevinden ayrılan Tumlukolcu'nun iddialarının hezeyan, art niyet ve iftira dolu olduğuna dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Yüreğir belediyesinin diğer konularda olduğu gibi yılların ihmaline uğramış olan ''Kent Mobilyalarına'' sahip olup bunların işletilmesi ile ilgili; 06.12.2010 tarih ve 64 sayılı meclis kararıyla idareye yetki verilmiştir. Bu karar Yüreğir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edilmiştir. Hüseyin Tumlukolcu'da Evet vermiştir. Alınan bu yetki çerçevesinde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 35-A maddesine göre herkese açık ve şeffaf ihale 16.02.2011 Tarihinde Belediye Encümenimizce gerçekleştirilmiştir. İhale öncesi 2 kez basında ihale ilanının duyuruları yayınlanmıştır. İhaleye çıkılırken kent mobilyalarının adetleri ve yerleri belirlenmiş olup herhangi bir belirsizlik yada gizlilik söz konusu değildir. İhale sonrası adet ve yer tespitleri ile ilgili Adana Valiliği ve Büyükşehir Belediyesiyle yapılan yazışmalar arşivlerimizde bulunmakta olup her şey usulünce yapılmıştır. Daha sonra ihaleyi alan firma belediyemize 18.7.2012 tarihli bir dilekçeyle başvurmuş ve kendine ait işi Karma Açık Hava Reklamcılık A.Ş.'ye devretmek istediğini beyan etmiştir. Buna istinaden söz konusu işlem sözleşmenin 15 maddesi ve 2886 sayılı D.İ.K'nun 66. Maddesi gereğince aynı koşulları ve süreyi içerecek şekilde Belediye Encümenimiz; 25.7.2012 tarih ve 294 sayılı kararıyla devri uygun görmüştür. Bu işlemle belediyemiz ya da Büyükşehir belediyesi herhangi bir zarara uğratılmadığı gibi kesinlikle herhangi bir şahsa da bir ayrıcalık yada menfaat temini yapılmamış her şey yasalara uygun şekilde yapılmıştır."
Açıklamada, Tumlukolcu'nun tüm Yüreğir'de doğan çocukları, annelerini ve ailelerini kapsayan ''Yüreğir'e Hoş geldin Bebek'' projesine karşı olduğu ve söz konusu hizmeti siyasete alet ettiği dile getirildi.
Ayrıca Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın göreve geldiğinde47 milyon TL olan bütçenin 2013'te 117 milyon TL'yi bulduğuna da dikkat çekilerek, "2009 da 5 milyon TL olan yatırım miktarımız bu yıl 40 milyon TL'dir. Söz verdiğimiz gibi Kültür Evlerimizi tek tek açıyoruz. 20 yılda dökülmeyen asfaltı döktük. Adana'nın en büyük ''Kültür Merkezinin'' inşaatına başlayıp, 1 yılda bitiriyoruz. Yüreğir'e vizyon olacak Kültürpark bitmek üzere diğer 60 parkımızı yeniledik. Biz bunlarla uğraşıyoruz. Çamur At İzi Kalır tarzındaki çağ dışı siyasilerden de siyasetten de uzağız. Sayın Tumlukolcu seçim moduna erken girmiş gözüküyor. Fakat şunu unutmamalı aziz milletimiz laf üretenle değer üreteni, hizmet edenle iftira edeni hep birbirinden ayırmış, art niyetli negatif siyasetçileri hep seçim sandığına gömmüştür. Yasal haklarımızı saklı tutmak kaydıyla kurumumuza yönelik her türlü yanlı, yalan ve yanlış habere verilecek cevabımız hazırdır. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ederiz."
(ERN-AKL-Y)

23.01.2013 19:45:21 TSI

Editör: Wan Haber