Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Siyasi önceliğimiz, halkımızın menfaati ve Adana'mızın daha güçlü konumlara gelmesi olmalıdır" dedi.
Yüreğir Belediyesi 2013 yılı ilk meclis toplantısını Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Gündem dışı söz olan meclis üyesi MHP'li İsa Ceylan, CHP meclis üyeleri Ertan Sümer ve Hayrettin Kaya 2013 yılında da uyum içerisinde çalışma temennisinde bulundular.
Gündeme geçilmesinden sonra gündem ile ilgili söz alan CHP Meclis Üyesi Hayrettin Kaya Adana'da son dönemlerde belediye meclis üyelerine karşı linç kampanyası yürütüldüğünü ve bu kavgadan Adana'nın zarar gördüğünü belirtti.
Mersine 5 milyon lira teşvik verilirken Adana'ya 3 milyon lira teşvik verildiğini belirten Kaya, "Adana'da bulunan siyasi otorite kentimizin bu kavgadan ne kadar zarar gördüğünü iyi anlaması lazım. Bu tartışmalar ve kavga Adana'ya yapılacak yatırımı engelliyor" dedi.
Meclis üyelerinin huzur haklarının çok komik rakamlar olduğunu ve yıllık artışın 2.96 kuruş olduğunu vurgulayan Kaya, şöyle devam etti:
"Sanki meclis üyeleri her şeyi huzur hakkı için yapıyormuş gibi kamuoyunda algı oluşturuluyor. Biz meclis üyeleri olarak; partimize, gurubumuza, ailemize en önemlisi ise halkımıza karşı sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuz idrak ve bilincindeyiz. Milletimizin teveccühüne layık olmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Attığı imzadan dolayı yıllarca yargılanan arkadaşlarımız var. Bu yüzden attığımız imzaları kılı kırk yararak atıyoruz."
PTT Evleri Mahallesi ve diğer mahallelere yapılan asfalt çalışmalarından dolayı Başkan Çelikcan ve ilgili müdürlüklere teşekkür eden Kaya, "PTT Evleri Mahallesi'nin bütün sokakları yapıldı. Şu anda örnek bir mahalle oldu. Özellikle oluklu asfalt çalışması çok iyi oldu. Aralık ayında rekor derecede yağmur yağmasına rağmen sıkıntı yaratacak bir olay olmadı. Emeği geçen herkese bu vesileyle huzurlarınızda teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da konuşmasında meclis üyeleri ile kamuoyunda haksız ve yersiz eleştiriler yapıldığını ifade ederek, "Huzur hakları konusu ve mecliste yapılan çalışmalar bu dönem daha fazla suiistimal ediliyor. Gördüğümüz tablo hoş değil. Bütün meclis üyesi arkadaşlarımız hizmet etmek için uğraşıyor. Hiç kimsenin toptancı mantıkla tüm meclis üyelerini zan altına alacak davranışlara ve sözlere hakkı yoktur. Siyasi parti gözetmeksizin meclis üyelerinin onurlarını kıracak davranışlara karşı dik duruş sergilememiz lazım. Bunu yaparken de içimizdeki yanlış ve yanılmış kişileri de ayıklamak hepimizin siyasi etiğinin bir gereğidir. Siyasi önceliğimizin halkımızın menfaati ve Adana'mızın daha güçlü konumlara gelmesi olmalıdır" dedi.
Yüreğir Belediye Meclisi olarak seçildikleri günden bu yana bütün kararların grupların ortak kararıyla alındığını kaydeden Çelikcan, "Bunun için bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz de idare olarak meclisimizi sıkıntıya sokacak hiçbir çalışmanın içerisinde olmadık ve olmayacağız da. Bugüne kadar uyum içerisindeki çalışmamızın 2013 yılında da sürmesini temenni ediyor tüm meclis üyesi arkadaşlarımın yeni yılını kutluyorum" dedi.
(ADN-Y)

08.01.2013 15:01:35 TSI

Editör: Wan Haber