Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Başkent Tiyatroları, tarihi isimlerin hayatını sahnelemeye Yunus Emre ile devam ediyor.
Ankara'nın manevi mimarı Hacı Bayram Veli'nin hayatını anlatan "O nefeste gizli her şey" oyunuyla izleyiciden tam not alan Başkent Tiyatrosu oyuncuları şimdi de Yunus Emre'nin hayatının anlatıldığı "Aşkın Pazarı'nda" ile seyircinin karşısına çıkıyor.
"Ölür ise ten ölür, canlar ölesi değil" sözüyle tiyatro sahnesinde bir kez daha anılan Yunus Emre'nin hayatını Yazar ve Yönetmen İshak 2.tekgül, "Aşkın Pazarında" adlı oyunuyla sergiliyor.
İki sene araştırma yaptıktan sonra Yunus Emre'nin hayatını yazmaya karar verdiğini söyleyen İshak 2.tekgül, oyunun sade ve şiirsel bir dille yazıldığını ifade etti. "Sözü haktan, gönlü aşktan gayrısına meyletmemiş bir nefes, sanki kalbimin bir köşesine yerleşip sözcükleri tamamlayıverdi" diyerek oyununu anlatan 2.tekgül, görsel ve işitsel zenginliği olan bu oyunun seyirci tarafından beğenilmesi için çok çalıştıklarını kaydetti. İlk tepkilerin olumlu olduğunu sözlerine ekleyen 2.tekgül, ekip birliğinin kendilerine başarıyı getirdiğini sözlerine ekledi.
İZLEYİCİDEN TAM NOT ALDI
Yoğun ilgi ile Başkentlilerle buluşan "Aşkın Pazarında" adlı eser, Gençlik Parkı Kültür Merkezi'nde sahneleniyor.
Bir örneği olmaksızın, küçük değişikliklerle, günümüze değin uzanan dupduru sözleriyle insanların kalbinde taht kuran Yunus Emre'nin hayatını anlatan "Aşkın Pazarında" ilk gösteriminde büyük beğeni topladı. Oyun, dönemin tarihini yansıtan eser, dekor, kostüm ve makyaj ile de dikkat çekiyor.
Ankaralı tiyatro severlerden tam not alan oyun sezon sonuna kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi Tiyatro salonunda izlenebilecek. Oyun biletleri Gençlik Parkı Kültür Merkezi, Kızılay gişesi ile elektronik gişe ve internetten mybilet.com adresinden alınabiliyor.
(BC-ÖK-Y)

03.02.2013 10:48:17 TSI

Editör: Wan Haber