Sakarya'nın Erenler İlçesinde bulunan Yunus Çiloğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri 11'nci Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nden dünya dereceleriyle döndüler.
Erenler Yunus Çiloğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanı öğrencileri bir gastronomi yarışmasına olan 11'inci Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nde 4 farklı kategoride altın, gümüş ve bronz madalyalar kazanarak, son yıllardaki başarılarına bir yenisini eklediler.
Kazananların dünya genelinde geçerliliği bulunan sertifikalara sahip olduğu uluslar arası yarışmaya öğrencileri, bölüm şefi Esin Yalçın hazırladı. Lise Düzeyi Okullar için Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması'nda Rengin Elif Şenses, İremnur Songur, Zuhal Bulut'tan oluşan Yunus Çiloğlu ekibi dünya birinciliği ile altın madalya kazandı. Öğrenci Aşçı Balık Yarışması'nda Sinan Korkmaz dünya ikinciliğiyle gümüş madalya, Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması'nda Dilan Aydın ve Aşçı Ana Yemek Yarışması'nda İremnur Songur dünya üçüncülükleri kazanarak bronz madalya almaya hak kazandılar. Yönetim ve öğretmenler adına Okul Müdürü Fahri Özdemir, dereceye giren öğrencileri tebrik etti.
(SC-İÇ)

11.02.2013 13:19:43 TSI

Editör: Wan Haber