Artvin'de turizm potansiyelini arttırmak amacıyla 'Yüncülerden Kaçkarlara Alternatif Trekking' projesi gerçekleştirilecek.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) destek verdiği 'Yüncülerden Kaçkarlara Alternatif Trekking' projesinde turizm potansiyelinin farklı faydalanması amaçlanıyor.
Konuyla ilgili bilgiler veren Artvin'in Yusufeli ilçesi Kaymakamı Cumhur Duran, "Trekking ciddi anlamda bir potansiyeldir. Buraya gelen turistlerin trekking yaparken çok uzun olmayan bir rota ile zirveye ulaşma adına bir gayeleri var. Burada oluşturulacak güzergah kısa yoldan zirveye ulaştıran bir yoldur. Alternatif trekking güzergahını sunabilmek ve orada bir pansiyon oluşturmak ve bunun da görünürlük faaliyetlerini sunabilmek adına çok değerli bir projedir. Turizm sektörü bölge için önemlidir. Dolayısıyla bu sektörü canlandırmak aslında ilçe ekonomisine, insanların bireysel ve sosyal hayatlarına yönelik desteğin sağlanabileceği en önemli sektördür. Bu iki proje de altyapı yatırımları niteliğindeki projelerdir. Daha önce Devlet tarafından planlanmayan veya yapılanamayan işlerin bir anlamda başlangıcı niteliğindedir. İki proje için de toplamda ilçenin turizm basamakları diyebiliriz" diye konuştu.
Öte yandan, 9 ay süre verilen projenin bütçesinin ise 205 bin 733 lira olduğu öğrenildi.
(OK-ÖS-Y)

31.01.2013 10:32:41 TSI

Editör: Wan Haber