Selanik Otelciler Birliği Başkanı Aristotelis Thomopoulas ve havayolu şirketi Agean Airlines'ın Uluslararası Satış Müdürü Konstantinos Aleksandrou, İzmir-Selanik arasında karşılıklı uçak seferleri başlatmak istediklerini belirterek, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'tan destek istedi.
Travel Turkey Fuarı'na katılmak için İzmir'e gelen Selanik Otelciler Birliği Başkanı Aristotelis Thomopoulas, Başkan Vekili Konstantinos Aleksopoulos, Uluslararası Selanik Fuarı Genel Müdürü Nikolaos Sabuntzis, Aegean Airlines Yunanistan Satış Müdürü Stefanos Sadopoulos ile Uluslararası Satış Müdürü Konstantinos Aleksandrou, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Toplam 29 uçağı ile Yunanistan'ın en büyük havayolu şirketlerinden biri olan Aegean Airlines'ın Uluslararası Satış Müdürü Konstantinos Aleksandrou, yeni hatlara uçmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yakın zamanda Azerbaycan ve Kazakistan'a sefer düzenlediklerini belirten Aleksandrou, "Yeni başlayacak destinasyonlara İzmir'i de dahil etmek, İzmir-Selanik uçuşlarını başlatmak istiyoruz. 2 yıl boyunca para kazanamayacağımızı biliyoruz. Ama bu uçuş için istekliyiz. Biz Selanikli turizmcilerin desteğini aldık. İZTO'nun desteğini de alırsak çok hızlı harekete geçeriz. Sizden ekonomik destek istiyoruz. Belli bir süreliğine riski paylaşalım. Bu süre boyunca vize konusunda bakanlıklarıma baskı yaparak aşama kaydedebiliriz" dedi.
Selanik Otelciler Birliği Başkanı Thomopoulas da, Selanikli turizmciler olarak İzmir ile Selanik arasında direkt uçuşların başlatılmasını istediklerini ve bunun için çalıştıklarını söyledi. Thomopoulas, "İstanbul ile Selanik arasında bağlantı varken İzmir ile de mutlaka olmalı. Çünkü bu iki kent birbirlerine çok benziyorlar, ikiz kentler olarak biliniyorlar. Selanik'te de İzmir'i görmek isteyen çok fazla Yunanlı var. Diğer yandan gelen Türk turist sayısında da artış var. İki kentin toplam nüfusu 5 milyonu geçiyor. Bu uçuşları kaldıracak potansiyel var. Selanikli otelciler olarak bizler de otellerimizde uygun fiyat vererek uçuşları desteklemek istiyoruz" diye konuştu.
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, oda olarak yaptıkları çalışmalar sonucunda Atina ile İzmir arasındaki seferlerin başlatılmasını sağladıklarını ancak vize konusundaki engel nedeniyle bu hatlarda şirketlerin yüzde 50 doluluğa ulaşmakta zorlandıklarını hatırlattı. Bu nedenle iki tarafın da uçuşları desteklemesi gerektiğini kaydeden Demirtaş, "Hükümetinize daha fazla baskı yapmalısınız. Üç günlük vizesiz seyahatler konusunda Yunanistan tarafı söz vermişti ama bir gelişme olmadı. Biz her türlü işbirliğine hazırız. Selanik'ten İzmir'e uçuşlarınızda çok zarar etmeyeceğinizi düşünüyoruz. Tabi ki güvenceye ihtiyacınız var. Biz İZTO olarak desteğe hazırız. Ama karşılıklı hava seferlerine sadece biz değil Selanik, Atina ticaret odaları da sahip çıkmalı" şeklinde konuştu.
Selanik-İzmir denizyolunun da ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Demirtaş, İzmir'in kruvaziyer turizmindeki başarısını Selanik ile paylaşmaya hazır olduklarını söyledi. Demirtaş, "Kruvaziyerde sıfır turistten 550 bin turiste ulaştık. Kruvaziyer gemileri gidecek yeni yerler arıyorlar. Gelin Ege'yi kruvaziyer turizminde birlikte pazarlayalım" dedi.
(CC-E)

06.12.2012 15:31:43 TSI

Editör: Wan Haber