Yunanistan'ın başkenti Atina'da Haziran ayında yapılan seçimle başa gelen Merkez Sağ Yeni Demokrasi Partisi'nin genel merkezine silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.
Polis saldırının yapıldığı şehir merkezinin güneyinde yer alan Syngrou Aveneu caddesindeki binada incelemelere başladı. Hükümet sözcüsü Simos Kedikoglou yaptığı açıklamada, Başbakan Antonis Samaras tarafından zaman zaman kullanılan odanın pencerelerine ateş açıldığı sırada hiçbir parti yetkilisinin orada olmadığını söyledi. Çalışanların saldırı sırasında Atina'daki diğer çalışma ofisinde olduğunu söyleyen Kedikoglou "Saldırının gerçekleştirildiği anda bir temizlikçi ya da güvenlik görevlisi binada olabilir ve ölebilirdi" dedi. Uzmanlar bölgeye yakın bir yerde terkedilmiş ve yanmış bir aracı incelerken polis yaptığı açıklamada saldırganın bir suç ortağı olabileceğini söyledi.
Siyasi çatışmaların bir dalgası olarak gerçekleştirilen saldırı, herhangi bir anarşist grup ya da aşırı sol grup tarafından üstlenilmedi.
Yunanistan'da Haziran'da yapılan seçimlerden sonra Muhafazakâr Yeni Demokrasi Partisi başa gelmişti. Hükümet göreve geldiği tarihten sonra kamu borcu ve bütçe açığını kapatmak için bazı harcamaları kısıtlamış ve ilave vergi zamlarını yürürlüğe koymuştu.
Saldırganlar hafta sonu Hükümet Sözcüsü Kedikoglou'nun kardeşinin evine de saldırıda bulunmuştu. Kimliği belirlenemeyen saldırgan balyoz ile kapıyı kırarak eve bomba atmıştı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmamıştı.
(ES-CTŞ-D)

14.01.2013 14:33:58 TSI

Editör: Wan Haber