ATİNA - Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Güney Kıbrıs'a iki gün sürecek bir ziyaret gerçekleştiriyor. Cumartesi akşamı Güney Kıbrıs'a giden Samaras, Rum lider Hristofyas'ın onuruna verdiği yemeğe katıldı.

Yunanistan Başbakanı Samaras ve Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas, dün akşam yemekli toplantıda bir araya geldi. İki liderin görüşmesinde Kıbrıs sorunu ve iki ülkeyi etkisi altına alan ağır ekonomik krizin konuşulduğu bildirildi. Hristofyas'ın özel konutunda gerçekleşen görüşmeye ilişkin iki lider, herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Annan Planı'nın reddedilmesinin mimarı eski Cumhurbaşkanı Tasos Papadopulos'un dördüncü ölüm yıldönümü anma programına da katılacak olan Samaras, burada bir konuşma yapacak. Yunan Başbakan, Meclis Başkanı Yannaki Omirou, AKEL Genel Sekreteri Andro Kipriyanu ve DİKO lideri Mario Karoyan ile görüşmeler gerçekleştirecek.

Öte yandan Rum Simerini gazetesine bir röportaj veren Başbakan Samaras, eğer her şey yolunda giderse Yunanistan'ın 2013'ün ikinci yarısında kalkınma için motorları çalıştıracağını söyledi. Zor durumdaki Rum ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Samaras, "Yunanistan ve Kıbrıs, hellenizmi bütün dünyaya yaymalı." görüşünü dile getirdi.
CİHAN

Editör: Wan Haber