Adana'nın Yumurtalık İlçe Belediyesi, tam 54 yıl sonra tam donanımlı itfaiye aracına kavuştu. Belediye Başkanı Turgut Erişmen, "Artık kendi itfaiye aracımızla yangınlara müdahale edebileceğiz" diyerek sevincini dile getirdi.
Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, 300 bin TL ödeyerek aldıkları yeni itfaiye aracına binerek test yaptı. Aracın teknik özellikleri hakkında yetkililerden bilgiler alan Erişmen "Üzülerek belirtmeliyim ki 54 yıldır ilçe belediyemizin yangına müdahale edecek bir itfaiye aracı yoktu. İlçemizde yangın hadisesi yaşandığın da traktörlere takılı tanker, vidanjörlerle söndürmeye kalkıyorduk. Bazen de BOTAŞ gibi komşu şirketlerden yardım istiyorduk. Artık çok fonksiyonlu modern bir aracımız var. Yangın afetlerine anın da müdahale imkanına sahip olduk. Araçlarımızda Trafik Kazalarına Müdahale için de kesici, ayırıcı, kurtarıcı, edevatlar, depremlerde göçük altında kalan kazazedelere için hava yastıkları gibi birçok özelliği bulunmaktadır" diyerek sevincini dile getirdi.
Önümüzdeki Günlerde Yumurtalık İtfaiye çalışanlarını kurslara göndererek destek eğitimi almalarını sağlayacaklarını ifade eden Erişmen, "Amacımız en kısa sürede ya da teknik olarak müdahale edilerek mal ve can kaybını aza indirmektir" dedi.
Belediyenin aldığı tam donanımlı itfaiye aracında 24 metre hidrolik merdiven, 6ton su tankı bulunuyor. Araç, balıkçı limanında olası tekne yangınlarında 100 metre mesafeden müdahale imkanı da sağlıyor.
(HLM-AKL-Y)

01.02.2013 11:31:27 TSI

Editör: Wan Haber