Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediyesine operasyon ve sonrasında yaşananları 'zulüm' olarak nitelendirerek, "Bu dava 24 Ocak'ta yapılacak duruşma ile son bulmalı. Bu zulüm daha fazla çektirilmemeli" dedi.
CHP'li Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonda tutuklanan 7 ay sonra tahliye olan ve 7 aydır kontrollü ev hapsi cezasına çarptırılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanı Selçuk Savcı'ya yaklaşan duruşma öncesinde evinde moral ziyaretinde bulundu.
Davayı 'yüzyılın utanç davası' olarak niteleyen ve tutuklu sanık kalmadığına dikkat çeken Yüksel, 24 Ocak'ta yapılacak duruşmada bürokratlara verilen ev hapsi yaptırımlarının kaldırılması gerektiğini savundu.
Yüksel, 300 sayfalık iddianamede kimseyle ilgili haksız kazanç, rüşvet, zimmet, irtikap suçlaması olmadığını belirterek şunları söyledi: "Son yıllarda yeni türetilen bir suçlama ile bu operasyon yürütüldü. Ancak, dava ilerledikçe, bürokrat arkadaşlarımızın suçsuzluğu ortaya çıkıyor. Geçen duruşmada cezaevinde uzun süre tutuklu bulunan dört bürokrat arkadaşımıza kontrollü ev hapsi cezası verildi, 7 aydır arkadaşlarımız ev hapsindeler hiçbir kaçma şüphesi olmayan arkadaşlarımızın kontrollü ev hapislerinin bu duruşma ile kaldırılacağına inanıyorum."
Kamuoyu vicdanında ve gerçek hukukçuların gözünde davanın bir anlamı kalmadığını kaydeden Yüksel, "Bu dava 24 Ocak'ta yapılacak duruşma ile son bulmalı ve mahkeme beraat kararını vermelidir. Bürokratların üzerinden bu yükün kaldırılması gerekir" dedi.
(HD-HO-Y)

23.01.2013 16:16:09 TSI

Editör: Wan Haber