Wan Haber Merkezi

Çaldıran Belediye Meclisi Haziran ayı olağan meclis görüşmeleri devam ediyor.   Belediye Eşbaşkanı Faruk Demir’in Başkanlığında devam eden meclis toplantısının 3’üncü oturumunda Yüksekova halkı ile dayanışma amacıyla evsiz kalan mağdur ailelere yardım görüşüldü. 

Görüşmeye başlanmadan önce Yüksekova’da yaşanan yıkıma dikkat çeken Eşbaşkan Demir, “Yüksekova’da büyük bir yıkım ve trajedi yaşandı. Binlerce kişi mübarek ramazan ayında evsiz ve barksız kalmış durumda. Çaldıran Belediyesi olarak yaşanan yıkımın yaralarını sarmak ve  yeniden inşa çalışmalarına destek olmak için, Yüksekova halkıyla dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

AKP’li meclis üyelerinden yardıma hayır 

Daha sonra gündem maddeleri okunarak başlayan meclis toplantısında , Yüksekova’ya gönderilecek yardımlar için meclisin kararına başvuruldu.

Yapılan oylamada DBP meclis üyelerinin tümü oyunu evet olarak kullanırken AKP’li meclis üyeleri yardıma hayır oyu kullandı. Gerçekleşen oylamada DBP’li meclis üyelerinin  oy çoğunluğu ile yardımların gönderilmesi kararlaştırıldı.

Kararın hemen ardından 150 kolilik bir kamyon gıda ve ihtiyaç malzemesinin yanı sıra 1000 kg et ve 1 adet kepçe  gönderilmesi kararlaştırıldı. 

Editör: Wan Haber