Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) tarafından yapılan 55. havalimanı olarak yapılan, 26 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından açılışı gerçekleştirilen ancak 73 gün sonra güvenlik gerekçesiyle uçuşlara kapatılan Selahaddin Eyyubi Havalimanı, bugün sabah saatlerinde İstanbul'dan gelen Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli sefer yapan yolcu uçağı iniş yaptı.

Sabah saat 07:35'de 49 yolcusuyla Selahaddin Eyyubi Havalimanına iniş yapan uçağın yolcularını Yüksekova Havalimanı Müdürü Erkan Öntürk ile Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir karşıladı. 13 aydır Havalimanın kapalı olmasından dolayı hava ulaşımını Van üzerinden sağlayan yolcular, havalimanın tekrar açılmasının ve seyahat etmenin mutluluğunu yaşadı.

1-189.jpg

“190 KİLOMETRELİK VAN YOLU IZDIRABI SONA ERDİ”

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, ”Yaklaşık 13 ay oldu Selahadin Eyyubi Havalimanı kapalıydı uçuşlara, açılması yönünden emeği geçen herkese başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Ulaştırma Bakanımıza, Valimize, kaymakamımıza ve Havalimanı Müdürümüze minnettarız teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir duygudur bu Yüksekova'ya renk katacak, heyecan katacak burada ticari bir sirkülasyon olacak, gerek İran tarafından gelen yolcular buradan artık bu 190 kilometrelik Van yolu ızdırabından kurtulacağız. Çok mutluyum bundan güzel mutluluk olamaz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Yüksekova Gündem

34304.jpg

Editör: Wan Haber