Yüksekova ilçesinde yaşayan Şehbaz (85) ve Zini Aykut (75) çiftinin tedavisi için yetkililer harekete geçti. Sabah saatlerine Yüksekova Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Seven, Van-Hakkari Tabipler Birliği ile yaptığı görüşmeden sonra “Evde Sağlık Hizmeti” ekibi ile birlikte aileyi ziyaret etti. Sağlık ekiplerinin gerekli kontrolünden sonra yatalak Şehbaz Aykut için bundan sonraki tedavisine hastanede devam edilmesine karar verildi. Bunun üzerine Aykut, ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.


Yaşlı çift için Yüksekova Belediyesi de harekete geçti. Aileyi ziyaret eden Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Seven ve zabıta müdürlüğü ekipleri, gerekli incelemelerden sonra yaşlı çift için bir ihtiyaç listesi belirledi. Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Seven, ziyaret amaçlarının aileyi bulunduğu kötü durumdan kurtarmak olduğunu söyledi.


Belediye olarak ailenin bundan sonraki durumlarını takip edeceklerini belirten Seven, “Aile için bir ihtiyaç listesi hazırladık. Bugün Tabipler Birliği ile diyaloga geçtik ve aileyi ziyaret ettik. Gerekli muayene işlemleri yapıldı. Ailenin bundan sonraki yaşamlarını yakından takip edeceğiz” dedi.

“EVDE BAKIM ÜCRETİ VERİLECEK”
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden bir heyet de aileyi ziyaret ederek gerekli tutanakları tuttu. Mart ayından geçerli olmak üzere her ay ödenmek şartı ile “Engelli Evde Bakım” hizmetinden yararlanması için ailenin yaptığı başvurunun kabul edildiği ve ayda 700 TL ödeme yapılacağı bildirildi. 


Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, ailenin mağduriyeti göz önünde bulundurularak “Sosyal ve Ekonomik Destek” hizmetinden de yararlanması için gerekli çalışmalar başlatıldığı öğrenildi.

Editör: Wan Haber