Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü olan 15 Şubat nedeniyle yürüyüş düzenlenerek basın açıklaması yapıldı.
BDP ilçe binası önünde bir araya gelen ve aralarında Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, BDP İlçe Başkanı Nail Durmaz, Esendere Belediye Başkanvekili Tacettin Safalı, BDP İl Genel Meclis üyeleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de bulunduğu grup, Cengiz Topel Caddesi üzerinden Eski Cezaevi Kavşağı'na, oradan da tekrar Otel Oslo önüne kadar yürüdü.
Yürüyüşten sonra yapılan basın açıklamasını okuyan BDP İlçe Başkanlığı yöneticisi Ayhan Polat, Kürt halkı üzerindeki tecridin ve yok etme politikalarının Birinci Dünya Savaşı'yla uluslararası boyut kazandığını ve egemen güçler tarafından günümüze kadar devam ettirildiğini öne sürdü. Polat, "Abdullah Öcalan şahsında tüm Kürtler tecrit altına alınmakta ve yok sayılmaktadır. Bir halkın önderliği yıllardır tecrit altında tutulmakta ve yalnızlaştırılmaktadır. Demokrasiden bahsedenlerin önce kendileri demokrat olmak zorundadır. Barıştan, huzurdan bahsedenler, bir halkın önderini yok saymaktan vazgeçmelidir. Operasyonlar tamamıyla durdurulmalıdır" dedi.
(SH-MSA-Y)

14.02.2013 15:45:04 TSI

Editör: Wan Haber