Hakkari'nin Yüksekova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çöp merkezlerine rastgele atılan kömür atıklarıyla ilgili vatandaşları uyardı.
Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora'nın talimatı ile ilçe genelinde denetimlerini artıran Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, birçok noktada denetim yaparak çöp merkezlerine rastgele kül döken vatandaşları bir daha dökmemeleri konusunda uyardı.
Dere yatağına ve çöp merkezlerine atılan kömür atıklarının hem insan sağlığını tehdit ettiğini, hem de şehrin görüntüsünü bozduğunu belirten Çevre Mühendisi Berrin Yıldız, rastgele kül döken vatandaşlara uyarıda bulunarak, uyarılardan sonra aynı durum söz konusu olduğunda gerekli cezai işlemlerin başlatılacağını belirtti.
Atık küllerle ilgili Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise "Belediyemiz tarafından kalorifer külü için yeni belirlenen alan dışına kül döken yurttaşlar hakkında kesinlikle cezai işlem uygulanacaktır. Külü olan yurttaşlarımız, Belediye Temizlik ve Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğüne başvursunlar. Görevli arkadaşlar kendilerine yardımcı olacaklar" denildi.
(SH-MET-Y)

18.12.2012 13:37:34 TSI

Editör: Wan Haber