Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir vatandaşın tehdit mektubu aldığı iddiasıyla yaptığı suç duyurusu sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir kişi tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ikamet eden N.Ç. isimli vatandaş, kendisine bir tehdit mektubu ulaştığını belirterek konuyla ilgili Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Yapılan şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Yüksekova'da bir kişinin gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevi'ne gönderildiği bildirildi.

"KİMSEYE BAHSETME YOKSA ÇOCUKLARIN ÖLÜR"
N.Ç., mektupta kendisinin PKK'ya yardım etmekle suçlandığını belirterek, "Mektupta kendilerine 20 bin TL verirsem benden vazgeçeceklerini yazmışlar. Ayrıca evlerimin bulunduğu mahalleler ve İstanbul'da okuyan çocuklarımın adreslerini bildiklerini yazmışlar. Eğer bu parayı kendilerine vermezsem çocuklarımın başına her an her şey gelebileceğini yazmışlar. Mektuptan kimseye bahsetmemem gerektiğini yoksa çocuklarımın öleceğini yazmışlardı. Ben de gidip adli mercilere şikayette bulundum" dedi.
N.Ç.'nin ağabeyi Hamit Ç. ise, olayın peşini bırakmayacaklarını belirterek, "Bu bizim dışımızda başka kimselerin de başına gelmiş olabilir. Bu nedenle bu gibi durumlarda vatandaşların duyarlı olmaları gerekir. Asla böyle oyunlara kimse gelmesin" dedi.
(EÇ-MET-ÖZ-Y)

11.01.2013 18:11:06 TSI

Editör: Wan Haber