Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaklaşık 2 metreyi bulan kar nedeniyle bir benzin istasyonunun çatısı çöktü, 4 araç enkaz altında kaldı.
Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava Hakkari'nin Yüksekova ilçesini de adeta esir aldı. Son 20 yılın en soğuk ve en karlı kışını geçiren Yüksekova'da 3 günden bu yana devam eden kar yağışı etkisini sürdürüyor. İlçe merkezindeki kar kalınlığı 2 metreyi aşarken, yoğun kar yağışı nedeniyle de bir benzin istasyonunun çatısı çöktü.
İstasyon sahibi Recep Kutlar, içeride otururken büyük bir gürültünün eşliğinde çatının birden bire çöktüğünü gördüklerini ifade ederek, "Çökme anında çatının altında hiç kimsenin bulunmaması, olası bir faciayı da önlerken 4 araba enkaz altında kaldı. Zararımız büyük" dedi.
Bölgede etkisini arttıran kar yağışına bağlı olarak tek kattan oluşan bazı evlerin tamamı kar altında kalırken, vatandaşlarsa küreklerle tünel açıp evlerinden dışarı çıkabildi. Cadde ve sokaklarda bulunan işaret tabelaları da kar nedeniyle adeta görünmez hale gelirken, kimi vatandaşlarsa akşam evlerinin önüne park ettikleri araçlarını sabah bulmakta güçlük çekti.
(EÇ-MET-Y)

09.01.2013 16:07:38 TSI

Editör: Wan Haber