Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yolu kapalı olan bir köydeki hasta kadın, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince nefes kesen 5 saatlik operasyonun ardından hastaneye ulaştırıldı.
Hakkari'de 3 gündür aralıksız yağan kar hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı sonucu kapanan köylerde hasta kurtarma operasyonları da devam ediyor. Hasta vatandaşlar için İl Özel İdaresi'ne bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği karla mücadele ve 112 Acil Servis ekipleri seferber oluyor.
Yüksekova'ya 40 kilometre mesafede bulunan Çalımlı köyünde aniden rahatsızlanan Halime Yılmaz'ın yakınları, 112 Acil Servis ekiplerine durumu bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri ile 112 Acil Servis ekipleri hastayı kurtarmak için yola açıktı.
Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği köy yolunu yaklaşık 5 saatlik zorlu bir çalışmanın ardından açabilen ekipler, hastaya ilk müdahaleyi evinde yaptı. Ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Yılmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Öte yandan 3 gündür devam eden kar yağışı nedeniyle köyde elektriklerin kesik olduğunu ve köy yolunun kapalı olduğunu belirten köy sakinlerinden Mirza Kaya, yollarını açan ekiplere teşekkür ederek, "Kar yağışı nedeniyle yatılı okullarda okuyan çocuklarımız 3 gündür köye gelemiyor" dedi.
Mehmet Doğan isimli köy sakini ise, hayvanları için yem sıkıntısı çektiklerini ve yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.
(EÇ-SH-MSA-GS-Y)

21.12.2012 15:55:34 TSI

Editör: Wan Haber