Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde, çarşı merkezi ve ara sokaklarda biriken karlar belediye ekipleri tarafından temizleniyor.
Havaların eksi 29 dereceye kadar düştüğü ilçede çarşı merkezi, cadde ve sokaklarda biriken kar ve buzu temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yüksekova Belediye ekiplerinin geceli gündüzlü yürüttüğü çalışmaların ardından çarşı merkezi ve ara sokaklar kardan temizlendi. Ekipler biriken tonlarca kar yığınlarını kamyonlara yükleyerek şehir dışına çıkarttılar.
Bazı köy yollarının halen ulaşıma kapalı olduğu ilçede esnaf ve sürücüler çarşı merkezinde biriken karların temizlenmesine çok sevindiklerini belirttiler. Ekiplerin yürüttüğü kar temizleme çalışmalarına dün akşam, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkanvekili Tacettin Safalı, BDP İlçe Başkanı Nail Durmaz ve bazı vatandaşlar da katıldı. Çalışmaları yerinde izleyen Kurt, eline kürek alarak kar temizleme çalışmaları yapan ekiplere destek verdi. Kurt, daha sonra çalışmalara katılan tüm ekiplere tatlı ikram ederek hepsine yoğun çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
(SH-MET-Y)

19.01.2013 12:25:56 TSI

Editör: Wan Haber