Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle fırınlarda ekmek tükenirken, oteller şehir merkezinde mahsur kalan köy sakinleriyle doldu.
İlçede günlerdir etkisini sürdüren kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Tüm mahalle, köy ve mezra yollarının ulaşıma kapalı olduğu ilçede, çevre il ve ilçelerle ulaşımı sağlayan karayolları da kapalı.
Yağış ve tipi devam ettiği için karla mücadele ekipleri çalışma başlatamazken ilçede okullar da 2 gün daha tatil edildi.
Kar yağışı nedeniyle fırınlarda çalışan birçok kişinin mahalle ve köylerde mahsur kaldıkları için iş başı yapamadığı ilçedeki fırınlarda üretilen ekmekler öğle saatlerinde tükendi. Akşam saatlerinde kara bata çıka şehir merkezine ulaşan vatandaşlar fırınlarda ekmek bulamayınca çaresiz bir şekilde evlerine geri döndüler.
Fırın işletmecilerinden Hikmet İlinç kar yağışı nedeniyle ilçedeki iş yerlerinin genelinin kapalı olduğunu hatırlatarak, "Köylerde bulunan birçok personelimiz bugün işe gelemedi. Biz de dün geceden ürettiğimiz ekmeklerin tamamını sattık. Tekrar üretime geçemiyoruz çünkü hem personel yok hem de malzeme sorunu yaşıyoruz. Bugün 2 bin 500 ekmek çıkarmıştık saat 16.00'da ekmeklerimiz tükendi. Normalde 5 ekmek alan her vatandaş yarın da yağış sürer ve yollar açılmaz diye 10'ar, 20'şer ekmek aldı" dedi.
Öte yandan ilçeye bağlı tüm köy ve mezra yolları kapalı olduğu için yaklaşık 2 gündür ilçede mahsur kalan birçok köy sakini şehir merkezindeki otellerde kalıyor. İlçedeki 6 otelde de yer olmadığı bildirilirken birçok vatandaş da ilçe merkezinde oturan yakınlarının evlerinde kalıyor.
(EÇ-SH-Eİ-Y)

09.01.2013 18:59:19 TSI

Editör: Wan Haber