Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde evleri olmadığı için inşaatta yaşayan Polat ailesi yeni bir eve yerleştirildi.
İlçedeki Yeni Mahalle'de yaklaşık bir yıldır evleri olmadığı için inşaat halindeki 4 katlı binanın 2. katında yaşam mücadelesi veren 4 nüfuslu Polat ailesi, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve komşuları tarafından yapılan yardımlarla ayakta durmaya çalışıyordu. Ailenin durumunu öğrenen Yüksekova Belediyesi ve İl Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü harekete geçti. Ailenin kaldığı inşaata gelen İl Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı heyet tarafından gerekli raporlar tuttuktan sonra her ay düzenli olarak aileye nakdi para yardımı yapılacağı belirtildi. Heyet aynı zamanda ailenin bundan sonraki durumunu da sürekli takip edeceklerini belirtti.
Bu arada aile, Yüksekova Belediyesi tarafından kiralanan kaloriferli bir eve taşındı. Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Belediye Başkanı Ercan Bora, ailenin daha önce içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğunu söyledi. Ailenin eksi 27 derece soğukta yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çeken Bora, "Ailenin durumunu öğrenir öğrenmez harekete geçtik. Aileye yeni ve sıcak bir ev kiralayarak aileyi oraya yerleştirdik. Hasta ve işsiz olan aile reisi Naim Polat için de İlçe Kaymakam Yasin Tikdağ ile görüşüp uygun bir iş ayarlamaya çalışacağız.
Sıcak eve taşınan 2 çocuk annesi Fadime Polat da, yetkilerin kendilerine sahip çıkmasından memnun olduklarını söyleyerek, seslerinin duyurulmasını sağlayan basın mensuplarına da teşekkür etti.
(SH-MET-Y)

05.01.2013 13:35:29 TSI

Editör: Wan Haber