Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde rapor alan öğretmen sayısının fazla olması nedeniyle birçok okulda derslerin boş geçtiği iddia edildi.
Örgün öğretimdeki 831 bin 148 öğretmen ve 15 milyon 854 bin 277 öğrenci 2012-1013 eğitim öğretim yılının ikinci yarısına bugün başladı. Yüksekova'daki okullarda da bugün ders başı yapılması gerekirken, yarıyıl tatiline giden öğretmenlerin çoğunun rapor alıp okula gelmemesi nedeniyle derslerin boş geçmesine neden olduğu iddia edildi. Sabah okula giden bazı öğrenciler, öğretmenleri gelmediği için evlerine geri dönerken kimi öğrenciler de sınıflarda oturarak ders çalıştı. Sınıflardaki doluluk oranının düşük olduğu ilçedeki okullarda yaklaşık 150 öğretmenin rapor alarak okula gelmediği bildirildi.
Derslerinin boş olduğunu söyleyen öğrencilerden Merve Yeşiloğlu, öğretmenler gelmediği için derslerinin boş olduğunu belirterek, arkadaşlarının çoğunun eve gittiğini, kendilerinin ise sınıfta ders çalıştığını söyledi.
Öğretmenlerin rapor alıp okula gelmemesine ise bazı öğrenci velileri tepki gösterdi.
Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise, okulların durumu ile ilgili iddiayı araştırdıklarını söyleyerek, "Söz konusu öğretmenlerin aldıkları raporların usulüne uygun olup olmadığını inceleyeceğiz. Bazen öğretmenler gerçekten hasta olup rapor almış olabilir. Buna saygı duyarız. Fakat bazı öğretmenler de eğitim öğretim sürecinde özellikle rapor alıp okula gelmediyse bunda sadece öğretmen değil raporu bu kadar kolay veren sağlık kuruluşlarının hatası söz konusudur. Öğrencilerimizin mağdur olmaması için okullarımızla ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz" dedi.
(SH-MSA-Y)

11.02.2013 16:52:35 TSI

Editör: Wan Haber