Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çığ nedeniyle kapanan köy yolları ulaşıma açılıyor.
İlçede kar yağışının ardından kapanan köy yollarının açılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Halen bazı köy yollarının ulaşıma kapalı olduğu ilçede, İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği Şantiye Şefliği ekipleri inen çığlar sonucu kapanan Keçili grup köy yolunu açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Çığ nedeniyle kapanan köy yolundaki karların fazla olması ve buz tutması nedeniyle ekskavatör kullanılıyor. Kar yağışının ardından iki haftaya yakın zaman geçmesine rağmen geceli gündüzlü çalıştıklarını belirten ekipler, çığ nedeniyle ulaşıma kapanan yolları açmak için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.
İlçeye 35 kilometre uzaklıkta olan Keçili köyü sakinleri ise, yollarının kapalı olmasından dolayı perişan halde olduklarını söyledi.
12 gündür yollarının kapalı olduğunu ifade eden emekli köy muhtarı Ferzende Anüş, "Bu grup köy yolunu 6-7 köy kullanıyor. Millet perişan olmuş durumda. Bazı köylülerin otları bittiği için hayvanlarını besleme konusunda sıkıntı yaşıyor. Hastalarımız helikopterlerle hastaneye ulaştırılıyor. Bu çalışmalardan önce yolu açmak için iş makineleri gelmişti, fakat kar fazla olduğundan dolayı temizleyememişti. Bugün ekskavatör, greyder ve ekip gelmiş tekrardan yolu açmak için. Çığ nedeniyle yollarda 5 metreye yakın kar var. Bu da çalışmaları zorlaştırıyor" dedi.
(SH-MSA-Y)

20.01.2013 11:46:13 TSI

Editör: Wan Haber