30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan seçimlerde Yüksekova’da ilk kez kadınlar da muhtar adayı olacak. Şu ana kadar 3 kadının değişik mahalleler için muhtar adayı olacağını açıkladığı ilçenin şimdi tüm mahallelerinde erkek muhtarlar görev yapıyor. Adaylığını duyuranlar arasında bulunan Şerife Danış, Eski Kışla Mahallesi’nden muhtar adayı olacağını belirterek, “Şu ana kadar ilçede hep erkekler muhtar oldu. Biz kadınlar mahallelerde yaşanan sorunların en büyük mağdurlarıyız. Bir kadın olarak yaşanan sorunların çözümü noktasında aktif rol alabileceğimi düşünüyorum. İlk hedefim mahallemizin yol, su ve elektrik problemlerinin çözümü noktasında çaba harcamaktır” dedi.

İlçedeki 5 mahallenin ortak olarak kullandığı muhtarlık ofisinde 4 yıldır sekreterlik görevi yaptığını belirten Danış, “Yaptığım bu iş sayesinde ilçedeki muhtarların görevleri, yaptıkları veya yapabilecekleri konusunda deneyim sahibi oldum. Bu kararı almamdaki sebep de yine orada çalışırken karşılaştığım bazı durumlar oldu. Kadınların yaşadıkları sorunları erkek muhtarlara aktarma noktasında zorluk çektiklerini gördüm. Evlerinde veya mahallelerinde var olan sorunların en çok mağduru olan kadınların evlerinde ve çevrelerinde yaşanan sorunları daha kolay ve daha içten anlatabilecekleri kadın muhtarları olabilmeli. Erkek egemen toplumda kadınların her alanda görev alabilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Muhtarlık adaylığını mahalledeki kadınlarla paylaştığını belirten Danış, “Mahallede oturan kadınlar adaylığımı destekliyor. Bu da bana güven veriyor” dedi.

Editör: Wan Haber