Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkisini arttıran kar yağışı hayatı durma noktasına getirirken, yolda mahsur kalan araçların yardımına Karayolları ekipleri yetişti.
İlçede dün akşam başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı, bugün öğlen saatlerinde şiddetini artırdı. Hayatın adeta durma noktasına geldiği ilçede kar kalınlığı şehir merkezinde 50 santimetreyi geçerken, yüksek kesimlerde ise 1 metre 40 santimetreye ulaştığı belirtildi. Yağış nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşarken, ilçede birçok köy ve mahalle yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Kar esaretinin sürdüğü ilçede araçlar adeta kardan kaybolurken, bazı çocuklar da karda oynayarak yağışın keyfini çıkarttılar. Yoğun kar yağışı ilçe merkezinde güzel görüntüler oluştururken, bazı vatandaşlar da yağış altında hatıra fotoğrafı çekti.
Yüksekova-Şemdinli karayolunun 2110 rakımlı Haruna Geçidi'nde ve Yüksekova-Esendere karayolunda bulunan Dılezi Geçidi'nde mahsur kalan araçların yardımına da Karayolları ekipleri yetişti. Karayolları 117. Şube Şefliği yetkilileri, Hakkari-Yüksekova, Yüksekova-Esendere ve Yüksekova-Şemdinli karayolunun ulaşıma kapanma noktasına geldiğini belirttiler.
Acil durumlar için 112 Acil Servisi ekipleri ile İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği Karla Mücadele ekipleri hazırda bekletiliyor.
Yüksekova Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri ise, yağışların perşembe gününe kadar devam edeceğini söyledi.
(SH-EÇ-MSA-Y)

07.01.2013 15:35:47 TSI

Editör: Wan Haber