Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın (VAN TSO) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya başkanlık yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini ve bu durumdan en çok halkın ve esnafın etkilendiğini söyledi.
YÜTSO Başkanı Salih Özdemir ise, 1 Şubat’ta 23 oda olarak bölgedeki sıkıntıları hükümete aktardıklarını belirterek, “Çok vaatler aldık. 1 yıl SGK primleri, vergi borçları ve banka kredileri ertelensin istedik. Şu anda 1 yıl vergi borçları ertelenmiş durumda. Üyelerimin işyeri benim işyerimdir, evi benim evimdir. Bundan sonra kenetlenmemiz lazım Yüksekova esnafına kolaylıklar sağlanmalıdır” dedi.

“SINIR KAPILARI FAALİYETE GEÇERSE ESNAF KENDİNİ DÜZELTİR”

Yapılacak düzenleme ve iyileştirmelerle esnafın ve tüccarın yeniden kendine geleceğine inandığını ifade eden Özdemir, “Sermaye ürkektir, güvenli liman ister. Yüksekova’da yaşamın normale dönmesi gerekiyor. Bunun için özel bir çaba lazım. Esendere, Derecik, Üzümlü sınır kapıları hayata geçerse esnaf kendini düzeltir” diye konuştu.
Toplantıya katılan bir esnaf ise, “Hepimiz Ankara’ya gidelim, esnaf olarak hükümet yetkilileri ile görüşelim, bu işe kalıcı bir çözüm bulunsun. Biz artık ikide bir oradan oraya sürüklenmek istemiyoruz” diye konuştu.

Van TSO Başkanı Necdet Takva’nın başkanlık yaptığı toplantıya YÜTSO Meclis üyeleri ile Van’a göç eden oda üyesi esnaflar katıldı.

Editör: Wan Haber