Mersin'in Erdemli İlçesinin yüksek kesimlerinde kar etkili olurken su kaynakları dondu, sahil kesimlerinde ise vatandaşlar sabah saatlerine kadar zirai don nöbeti tuttu.
İlçe merkezine 50 kilometre mesafedeki yüksek rakımlı noktalarda su kaynakları dondu. Toros köyünde 1800 rakımında birçok su kaynağı eksi 10 derecede dondu. Yollarda da buzlanmalar meydana geldi. Karayolları ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yollarda kar mücadelesinin yanında tuzlamada yaparak buzlanmanın önüne geçmeye çalıştı.
Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kılıç, köy yollarında buzlanmaların yaşandığını ve araçların zaman zaman güçlükle ilerleyebildiğini belirterek, buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.
Öte yandan ilçenin sahil kesimlerinde serada üretim yapan çiftçiler sabaha kadar zirai don nöbeti tuttu.
Kocahasanlı beldesindeki domates serasında nöbet tutan çiftçi Talip Kurt, "Gece 23.00 saatlerinde sıcaklık 2 dereceye kadar düşünce sobaları yakarak sıcaklığı yükseltmeye çalıştık. Sabah saat 08.30 kadar sobalar yandı. Çok az bir ürünüm kalmasına rağmen, sonuçta emeğimin ziyan olmaması için nöbet tuttum" dedi.
(OKİ-AKL-Y)

10.01.2013 11:57:58 TSI

Editör: Wan Haber