Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, çok kısa sürede fiziksel olarak seçimle ilgili tüm hazırlıkları tamamlamış olacaklarını bildirdi.

Dursunbey İlçe Belediye Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Güven, gazetecilerin, yaklaşan yerel seçimle ilgili sorularını yanıtladı.

Güven, yerel seçimlere yönelik hazırlıklara değinerek, "YSK olarak biz seçime hazırız. Kağıtla ilgili ihalemizi yaptık, kağıtların basımı başladı. Sandıkların yapımı da devam ediyor. Zaten elimizde mevcut sandıklarımız var, eksiklerimizi de tamamlıyoruz. Zarflarımızı da basacağız. Çok kısa bir zaman içinde fiziksel olarak seçimle ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamlamış olacağız" dedi.

Komuoyunda "oy pusulalarının seçmen sayısından fazla olduğu" yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Güven, "Bu tür konuşmalar oluyor. 'Fazla sayıda oy pusulası basıldığı' söyleniyor. Fazla sayıda oy pusulası basıldığı doğrudur. Ancak bu bir hatadan veya başka bir nedenden değil, tamamen kanuni zorunluluktan kaynaklanmaktadır. Mahalli idareler ile ilgili yasada her bir sandığa oy pusulaları gönderilirken, yüzde 15 fazlasının o sandık kurulu başkanlarına gönderileceği yazılıdır. Dolayısıyla en az yüzde 15 fazla oy pusulası basılması zaten kanun gereğidir. Biz biliyoruz, herkes biliyor. Herhangi bir sıkıntı yok" diye konuştu.aa

Editör: Wan Haber