Silifke Kent Konseyi ve Türk Kızılay'ı Silifke Şubesi işbirliği ile düzenlenen İlk Yardım ve Afet Bilinci Eğitimi'nin ikincisi Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu ve Mersin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda tamamlandı. Eğitim sonunda başarılı olan gönüllülerden doğal afetlerde görev alacak arama kurtarma ekibi oluşturulacağı bildirildi.
Silifke Kent Konseyi genel kurulu tarafından kabul edilen, Silifke Belediye Meclisinin görüşüne sunulan "Silifke Arama Kurtarma Ekibi" oluşturulması projesi kapsamında; bölgede meydana gelebilecek deprem, sel ve diğer afetlerde arama-kurtarma faaliyetlerinde bulunmak üzere gönüllü olarak çalışacak bir ekip kurulması kararı aldı. Bu amaçla kurulacak Arama Kurtarma Ekibinde görev alacak olanları seçmek için sertifikalı ücretsiz "ilkyardım ve afet bilinci" eğitiminin ikincisi Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ve Mersin Üniversitesi MYO'nda yapıldı. Eğitim sonunda kursa katılanlar sınava tabi tutulacağı, başarılı olanlar sertifika başarı olamayanlara katlım belgesi verileceği bildirildi.
Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Yapılan eğitimlerin amacı; Kendimizi ve çevremizdekileri gelecek bir afete hazırlamak için afet bilincini yükseltmek, alınacak önlemlerle afet riskinin azaltılacağı bilgisini yaymaktır. Deprem, Sel, Yangın gibi afetlerde bilinçsiz ilk yardımı önlemek istiyoruz ve bu konuda Kızılay ile yaptığımız işbirliğini önemsiyoruz. Gönüllülük esasına dayanan çalışan arkadaşlarımızla halkımıza yararlı eğitimleri verme çabasındayız. Eğitimlerimiz Silifke belediyesi başta olmak üzere Silifke'de görev yapan öğretmenler ve diğer kurum ve kuruluşların eğitim seminerleriyle devam edecek. Bu eğitimlerin sonucundaki amacımız, gönüllü katılımcılarımızla, Silifke Arama Kurtarma Ekibi'ni oluşturmaktır" dedi.
(MŞN-AKL-Y)

19.01.2013 10:52:24 TSI

Editör: Wan Haber