Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Bilimleri Enstitüsü, ilk kez Yüksek Lisans ve Doktora mezuniyeti heyecanı yaşadı.
ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu'nda gerçekleştirilen ve ilk defa gerçekleşmesi sebebiyle yoğun katılımın gözlendiği mezuniyet töreninde Vali Vekili Hayrettin Çiftçi, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Belge, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Sacide Karakaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hulusi Akşit, eski milletvekillerinden Ahmet Rıza Acar, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, yardımcıları, tez danışmanları ve öğrenciler hazır bulundu.
"ÖĞRENCİLERİMİZİ GÜZEL BİR TÖRENLE UĞURLAMAK İSTEDİK"
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, şehitler ve Türk bilim dünyasına emeği geçenlerin anısına bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılışında konuşan Enstitü Müdürü Prof. Dr. Sacide Karakaş, "Bugün burada enstitümüzün yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin mezuniyet törenini gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Enstitümüz 1992 yılında kurulmuş olup 20 yıldır hizmet vermektedir. Bugüne kadar 156 yüksek lisans, 36 doktora öğrencimiz mezun olmuştur. Mezunlarımızı Üniversitemizden güzel bir tören anısıyla uğurlamak istedik. Bugün burada 14 yüksek lisans, 5 doktora öğrencimizin biniş giyme törenlerini gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimize binişlerini, onlara uzun yıllar emek veren, yetiştiren danışman hocaları tarafından giydirilecektir. Hepiniz için keyifli bir tören olmasını umuyorum" dedi.
"MEZUNİYET TÖRENLERİ GÜZEL ANILAR SAĞLAR"
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu da; master ve doktora öğrencilerine büyük önem verdiğini vurgulayarak, "Üniversite ürettiği bilginin, eğitimin, diğer değerlerinin yanında biraz da ritüel demektir. İşin güzel kısımlarından biri de mezuniyet törenleridir. Mezuniyet törenleri güzel renkli anılarla süslenir. Üniversitemizde bu geleneğin oluşmasında attıkları ilk adımdan dolayı Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sacide Karakaş'a teşekkür ediyorum, bunun diğer enstitülerimiz için de örnek olmasını diliyorum. Bugünün katılımcılar, konuklar ve Üniversitemiz için güzel bir gün olacağını düşünüyorum. Mezunlarımızı ve onları yetiştiren hocalarını tebrik ediyorum" diye konuştu.
Törende, en çok öğrenci yetiştiren 4 anabilim dalına plaket sunumu gerçekleşti. Anabilim Dallarından; Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Osman Kaya'ya Vali Vekili Hayrettin Çiftçi; Cerrahi Anabilim Dalın adına Prof. Dr. Ali Belge'ye Vali Yardımcı Muhsin Çatmadım; Biyokimya Anabilim Dalı adına Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Bildik' e Vali Yardımcısı Celal Ulusoy; İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Voyvoda'nın katılamamasından dolayı yerine Prof.Dr.Serdar Paşa'ya Enstitü Müdürü Prof. Dr. Sacide Karakaş plaketlerini sundu.
"MUTLU BİR SON"
Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, danışman hocalarının gerçekleştirdiği biniş giyme merasiminin ardından mezun öğrenciler adına Öğretim Görevlisi Dr. Fizyoterapist Erdoğan Kavlak konuşma yaptı. Kavlak, "Çeşitli zorluklar ile uzun süreli bir eğitim sonrası karşınızdayız, mutlu bir son... Bütün mezunlar olarak bizler bu akademik dereceye ulaşmak için yılmadan, sabır, sevgi ve merakla çalıştık. Ülkemizin kalkınması, insanlığın daha iyi şartlarda yaşaması için, büyük ve azim ve heyecanla çalışacağız. Siz saygıdeğer hocalarımız bugün burada bu tören ile emeklerinizin ürünlerini sergiliyorsunuz. Adnan Menderes Üniversitesi tecrübeli akademik ve idari kadrosu ile ülkemizdeki saygın yerini almıştır. Bugünkü yüksek lisans ve doktora töreni bunun bir ispatıdır. Yüksek lisans ve doktora eğitimimiz boyunca bize her türlü desteği sağlayan, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne, Sağlık Bilimleri Enstitüsüne, Fakültelere, Fakültelerin ilgili Ana Bilim Dallarının değerli akademik ve idari personeline ve özverili destekleri ile bizi yalnız bırakmayan ailelerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız" şeklinde konuştu.
Mezuniyet Töreni, gerçekleşen kokteyl ve toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.
(MB-İK)

14.01.2013 13:29:53 TSI

Editör: Wan Haber