Turkuaz AVM karşısında bulunan trafo direği iki yönlü tehlike oluşturuyor. Teller gergin olmadığı için trafoda sık sık tellerin çarpışması sonucu kıvılcımlar oluştuğu belirtilirken, trafonun apartman dairesine yakın olması da ayrıca hem tehlike saçıyor hem de hırsızlık olaylarına davetiye çıkarıyor.

Van'da kentin bazı bölgelerinde bulunan trafo direkleri son zamanlarda yapılan çalışmalar ile değiştiriliyor. Ancak bazı noktalarda da trafo direkleri tehlikeli bir durum oluşturuyor. Kimi yerde ağaç dallarına, kimi yerlerde de ev ve işyerlerine yakın olan direkler vatandaş için korku vesilesi oluyor. 

Bu direklerden biri de Kazım Karabekir Caddesi Turkuaz AVM karşısında Türkoğlu sokaktaki Deniz Apartmanı önünde bulunuyor.

"CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK"
Gazetemize konuşan Deniz Apartmanı yöneticisi Selçuk Güleşce, trafonun kıvılcım saçması ve hırsızlık olayları için elverişli olması nedeniyle can güvenliklerinin olmadığını söyledi.
Yaptıkları başvuruya rağmen trafoların kaldırılmadığını ifade eden Güleşçe, şunları söyledi:
"Şuan bu mevcut trafo direkleri binamız açısından bir güvenlik sorunu oluşturmaktadır. Binamıza yakın olduğundan hırsızlar için adeta bir merdiven görevi görmektedir. Binamızın önünde bulunması ayrıca görüntü kirliliği yaratmakta ve her iki trafonun yüksek gerilim olduğundan ve binaya yakın olması ayrıca üst katlarda oturan kiracıların can güvenliğini de tehdit etmektedir. Bu sebeple üst kat kiracılarımız bu sorun çözülmediği için dairelerini boşalttılar ve yaklaşık dört beş ay kiracı bulmakta zorlandık. Yeni taşınan kiracılar da trafoların kaldırılacağına yönelik sözler üzerine dairelere taşındılar ancak bu sorun çözülmediğinden onların da daireleri boşaltmalarından korkuyoruz. Bu da maddi zarardır. Yeni taşınan kiracılar da yetkilileri aradılar, onlara da 'yeni yer bulunca kaldıracağız' denildi. Artık bizler bıktık usandık, defalarca şikâyette bulunduk sorunumuza çare olunmadı. Bir kez de sizlerin vasıtasıyla yetkililere sesleniyoruz, artık gereği neyse yapmalarını istiyoruz."

"KORKUYORUZ"
Apartmanın üst katında kızıyla yalnız yaşayan Sultan Gülsoy ise, şunları anlattı:
"Ben ve kızım beraber yaşıyoruz. Kızım gündüzleri evde olmuyor, ben de tek kalıyorum. Tansiyon hastasıyım kimsem yok. Trafo balkona yapışık olduğundan odamız çok karanlık, perdeleri örtemiyorum, perdeleri örtünce de içerisi karanlık oluyor. Bazen içim açılsın diye balkona çıkıyorum trafoyu görüyorum eve yapışık olduğundan içim daralıyor, korkum büyüyor. Ayrıca can güvenliğimiz de yok, bir kaç kez trafodan tellerin çarpışmasından dolayı ufak patlamalar oldu, yangın çıkabilir korkusu yaşıyoruz. Ayrıca balkonumuza yapışık olduğu için hırsızların da kolayca tırmanabileceği bir zemin hazırlıyor, hiç rahatımız yok, çok korkuyoruz."

"İŞ YAPAMIYORUZ"
Deniz Apartmanı'nda iş yeri bulunan Ercan Çakı ise, şöyle yakındı:
"Trafo direklerinin dükkânımızın hemen önünde bulunması bizim de iş yapmamıza engel oluyor. Çünkü iş yerimizin önü trafolar tarafından tamamen kapatıldığı için yoldan geçen vatandaşlar tarafından hemen fark edilmiyor. Vatandaşın iş yerimizi görmesi için çok dikkatli bakması gerekiyor, bu da bize maddi zarar veriyor. İş yerimizde oturan müşterilerimiz de trafonun buraya neden dikildiğini sorup duruyor. Esnaf olarak bizler de defalarca bu sorunun giderilmesi hususunda yetkili kuruma başvuruda bulunduk ancak bizim şikâyetlerimizi dikkate alan bir yetkili olmadı, hep çeşitli bahanelerle bizi oyaladılar." (
M. Selim KURT - Prestij Gazetesi)

Editör: Wan Haber