Gaziantep Valiliği ile SMS ve Linos inşaat ortaklığı arasında 24 derslik ilköğretim okulu protokolü imzalandı.
Gaziantep Valiliği toplantı salonunda düzenlenen protokol imza törenine, Vali Erdal Ata, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, SMS ve Linos İnşaat ortakları katıldı. Vali Erdal Ata, SMS ve Linos İnşaat ortaklığı adına Gökhan Karabekiroğlu arasında imza töreni gerçekleşti.
Şehitkamil ilçesi Yukarı Beylerbeyi köyü 449 ada, 4 parsel'de kayıtlı 3.865.70 metre kare yüz ölçümlü mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait arsa üzerine yapılması planlanan okulun inşaat başlama tarihinden 18 ay içerisinde Gaziantep Valiliği'ne teslim edilmesi planlanıyor.
Gaziantep'te öğrenci sayısındaki artışın, Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu vurgulayan Vali Erdal Ata, "Hepinizin bildiği gibi gecen yıl 24 Aralık'ta başlatmış olduğumuz okul yaptırma kampanyasının devamı olarak bugün 47. protokolü imzalıyoruz. Bugüne kadar imzaladığımız protokollerde 1008 derslikli 23 okul, 13 okul ismini satın alma ve 11 adet arsa bağışı olmak üzere bugünkü imzalayacağımız okulda 24 derslikli bir okul olacak. İlimizin en büyük sorununun eğitim olduğunu defalarca belirttik. Bu sorunun çözümü için devlet olarak, il özel idaresi olarak tüm imkanları seferber ettik. Ancak öğrenci sayımızdaki aşırı derece artış Türkiye ortalaması üzerinde olması ve derslik okul ihtiyacının çok fazla olması nedeniyle sadece Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gönderilen ödeneklerden ayırdığımız kaynaklarla bu sorunun altından kalkmak mümkün değil. Bu nedenle bu kampanyalar başlatılmıştı. Hayırseverler bizim çağrımızı duyarlı buldular, 24 derslikli okul yaptıracaklar. Ben her iki firmaya da çok teşekkür ediyorum" dedi.
SMS, Linos İnşaat Ortakları ise, böyle bir olayın içerisinde olmaktan gururlandıklarını, hayırsever insanların eğitime katkı sağlamalarını ve Gaziantep'e böyle bir okul kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirterek, okulun hayırlı olasını dilediler.
(FS-MEF-Y)

08.01.2013 16:56:19 TSI

Editör: Wan Haber