Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Yukarı Alican ve Bekirhanlı köylerindeki içme suyu kalitesini artırmak için İl Özel İdaresi tarafından filtreleme sistemi yapıldı. Köylerde, kumlu ve kireçli akan su sorunu Iğdır İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan filtreleme sistemi ile çözülmüş oldu.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, köylerin bulanık ve kumlu su sorunun çözmek ve su kalitesini artırmak amacı ile böylesi bir sistemi uyguladıklarını belirtti. Köy sakinlerinin kendilerine sürekli musluklardan suyla birlikte kum, kil aktığı şikayeti geldiği aktaran Akkuş, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerekli etüt çalışmaları yapıldığını belirtti. Akkuş, "Bu kapsamda; içme suyunun kalitesini arttırmak amacı ile söz konusu köylere 2012 yılı KÖYDES yatırım programı kapsamında, içme suyu ile birlikte akan kum ve askıdaki maddeleri ayrıştırmak için yapılan filtreleme sistemi, mevcut sisteme monte edilerek içme suyunun kalitesinin yükseltilmesi sağlanmıştır" dedi.
İlk uygulama ile çeşmelerde daha kaliteli su aktığının ifadeden Akkuş, "Yeni sistem ile birlikte vatandaşın çok daha temiz su içmesi sağlanmıştır. Bu uygulamayı diğer köylerimiz içinde düşünüyoruz" diye konuştu.
(BM-MET-Y)

07.01.2013 15:02:11 TSI

Editör: Wan Haber