Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 2'nci sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı, renkli görüntülere sahne oldu.
Yrd. Doç. Dr. Ş.Gonca Zeren önderliğinde YTÜ Davutpaşa Kampüsü Orta Bahçe'de hazırlanan programa katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelliler Mehter Takımı, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Programda konuşan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Kocabaş, engellilere yönelik önemli çalışmalar yapılsa da, bunun yeterli olmadığını, yeni düzenlemeler için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Down Sendromu Vakfı Yöneticisi ve Oyuncu Deniz Özkan'ın babası Erkan Özkan ise, konuya bir baba olarak yaklaştığını, özellikle farkına varmanın ötesinde, insanların engelli vatandaşların yaşamına ne kadar dokunduğu konusunun önemli olduğunu söyledi.
Ampute Futbol Takımı Antrenörü Ahmet Türkcan, takımının başarılarına rağmen, insanların ilgisizliğinden şikayetçi oldu. Üç dünya üçüncülükleri olmalarına rağmen, bunun diğer futbol maçları kadar ilgi uyandırmadığını ifade eden Türkcan, takımından ve takımının neleri başardığından bahsetti.
Programın devamında YTÜ Davutpaşa Elektrik Elektronik Fakültesi salonunu bayram yerine çeviren öğrenci ve engelliler, hep birlikte çalıp söyledi. Programı düzenleyen YTÜ öğrencilerinden Fatma, Sümeyye, Ayça ve Şeyda, bu programı yapmaya nasıl karar verdiklerini şu cümlelerle ifade ettiler:
"Aslında her şey 'Özel Eğitim' dersinde verilen bir ödevle başlamıştı. Bu ödevde, engellere rağmen başarıya ulaşmış insanları araştırmamız istenmişti. Neden biz bu araştırdığımız insanları duyurarak, herkesle bir şeyler paylaşmıyoruz dedik ve farkındalık kazanma ve kazandırma düşüncesi ile ekipler oluşturarak, böyle bir program yapmaya karar verdik. Bu kararımızı destekleyen Eğitim Fakültemize ve her türlü etkinliğimizde bizlere destek olan Rektörümüze teşekkür ederiz."
(ET-OK-Y)

05.12.2012 14:20:17 TSI

Editör: Wan Haber