Yıldız Teknik Üniversitesi'nin (YTÜ) 11. Yılın Yıldızları ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, başta Türkiye'nin geleceği ve eğitim sektörüne hizmet verenler olmak üzere tüm yılın yıldızlarına teşekkür ederek, "Ülkemizin geleceği, gençlerimizin düşüncelerinde saklıdır" dedi.
YTÜ İşletme Kulübü tarafından bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen "Yılın Yıldızları" ödül töreni, YTÜ Davutpaşa Kongre Merkezi'nde magazin, sanat, kültür, siyaset, fikir insanlarının yanı sıra eğitim sektörü temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrenci görüşlerinin değer kazandığı en prestijli öğrenci organizasyonu olarak kabul edilen '11. Yılın Yıldızları' ödül töreninde 5 bin öğrencinin oylarıyla belirlenen kendi alanlarında en başarılı isimler "Yılın Yıldızı" ödüllerinin sahibi oldu.
İş dünyasının önemli isimleri, magazin, eğitim, kültür, sanat, yerel yönetimler gibi pek çok dalda ödüllerin verildiği törenin ardından bir açıklama yapan YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, başta eğitim, kültür ve sanayi alanlarında ülke gelişimine katkıda bulunanlar olmak üzere tüm 'Yılın Yıldızları'na teşekkür ederek, "Üniversitelerimizde yetişen gençler, ülkenin geleceğine yön verecek olan seçilmiş bireylerdir. Gençlerimiz, ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri çok yakından takip ediyor. Bugün gündemi takip edenler, yarın gündemi belirleyecekler. Bu nedenle gelecekle ilgili planlama yapan tüm kişi ve kurumlar, onların tercihlerine değer vermeli ve iyi yorumlamalıdır. Çünkü ülkemizin geleceği, gençlerimizin düşüncelerinde saklıdır" diye konuştu.

"SİZE EN YAKIN YILDIZ OLMAK İSTİYORUM"
"Yılın Kadın Dizi Oyuncusu" seçilen Meryem Üzerli yaptığı konuşmada, "Yıldız Teknik Üniversitesi'nin öğrenci oylarıyla Yıldız Yıldızları arasına girdiğim için çok mutluyum. Yıldızları çok uzaklarda hayal ederdim. Bugün bir yıldız olarak değerlendiriliyorsam, her zaman size yakın bir yıldız olmak isterim" derken, en beğenilen spor programı ödülünü alan Rıdvan Dilmen ise, "Geçen yıl burada bir çocuk bana forma imzalatmıştı. Bir sene daha büyüyen aynı çocuk, bu sene de Fenerbahçe forması imzalattı. Sizlerin başarı olarak takdir ettiğiniz çalışmalarıma devam ederek seneye de bu formayı imzalamak istiyorum" dedi.
Gecede ödül alan isimler Sıla (Kadın Şarkıcı) ve Beyaz (Şov Programı) organizasyonun başarısına vurgu yaparken, Can Dündar 'Köşe Yazarı', Fahriye Evcen 'Kadın Sinema Oyuncusu', Mehmet Erdem 'Erkek Sanatçı', Neslihan Darnel 'Yılın Sporcusu', Kenan İmirzalıoğlu 'Erkek Sinema Oyuncusu', Ayça Bingöl 'Kadın Tiyatrocu' ve Tolga Çevik 'Erkek Tiyatrocu' ödüllerine layık görüldü.

AHMET ÜMİT VE KIVANÇ TATLITUĞ'DAN BARIŞ VURGUSU
Ödül töreninde Türk Hava Yolları 'En Beğenilen Şirket', Türkiye İş Bankası 'En Beğenilen Banka', TTNET 'İnternetle Hayat Kolay' projesi de 'En Başarılı Sosyal Sorumluluk Projesi' ödülüne layık görülürken, 'Yılın Yazarı' seçilen Ahmet Ümit ve 'Yılın Erkek Dizi Oyuncusu' seçilen Kıvanç Tatlıtuğ da barışa vurgu yaptı. Tatlıtuğ, "2013 Türkiye'de ve dünyada silahların sustuğu barışın yılı olsun" derken, Ahmet Ümit de, "Gün barışın ve kardeşliğin günüdür. Gelecekte daha güçlü bir Türkiye için bugün barışı ve huzuru yakalamamız lazım" diye konuştu.
(HÇ-ET-CC-Y)

16.01.2013 16:10:16 TSI

Editör: Wan Haber