Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç MYO tarafından düzenlenen "Girişimcilik" konulu Konferansta konuşan DPÜ UBYO Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Cemalettin Demireli, girişimciliğin önemini vurguladığı konuşmasında, girişimci olmak isteyenlerde güçlü bir başarılı olma isteği olması gerektiğini kaydetti.
Konferansın amacını dinleyenleri girişimcilik konusunda bilgilendirmek ve meslek yüksekokulu öğrencilerine girişimcilik konusunda vizyon kazandırmak olduğunu belirten Yrd.Doç.Dr. Cemalettin Demireli girişimcilerin güçlü başarma inancının yanı sıra planlı çalışma ve araştırma yeteneği, sorumluluk sahibi olabilme,inisiyatif alabilme, sabırlı olma gibi taşıması gereken özellikler konusunda ayrıntılı bilgiler verdi.
Yrd.Doç.Dr. Demireli, girişimcinin mücadeleci olması gerektiğini de kaydederek, girişimci olan kişinin zorluklarla karşılaşabileceğini, zorluklar karşısında girişimcinin mutlak anlamda mücadeleden asla vazgeçmemesi gerektiğini söyledi.
Kişileri girişimci olmaya motive eden faktörlerin başında gelenin kar olduğunu, tüm özel işletmelerin amacının kar olduğunu söyleyen Demireli, girişimci olan kişinin aynı zamanda patron olduğunu, kimseye karşı sorumlu olmadan çalışabileceğini, bunun güzel bir duygu olduğunu ifade etti.
Demireli, konferansı izleyenlere başarılı girişimci olmanın yollarını da anlatarak, başarılı girişimciliğin planlı, disiplinli bir çalışmayla mümkün olabileceğini, girişimcilikte fizibilitenin önemli olduğunun altını çizerek başarılı girişimcilik için iş kurma süreçleri için bilgiler sundu.
Konferansı Domaniç Kaymakamı Mehmet Boztepe, Belediye Başkanı Yakup Yardımcı, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Ali Fuat Arıcı, öğretim elemanları, bazı sivil toplum kuruluşları ile öğrenciler ilgiyle izledi.
(EFE)

10.12.2012 12:03:43 TSI

Editör: Wan Haber