Rojava'nın Hesekê bölgesinde DAİŞ çetelerine yönelik başlatılan operasyonlarda yaşamını yitiren ve 26 Temmuz'dan bu yana cenazesi Habur sınır kapısında bekletilen 13 YPG-YPJ'liden biri olan Fidan Yalçın'ın (Jiyanda Çarçela) cansız bedeni Van'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Yalçın'ın Gevaş girişinde araç konvoyuyla alınan cenazesi daha sonra Yeni Mahalle Mezarlığına getirildi. Burada cenazeyi omuzlara alan halk "Şehit Namırın" sloganları ile Yeni Mahalle mezarlığına kadar yürüdü.

Cenaze törenine DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP Van Milletvekilleri Yurdusev Özsökmenler, Adem Geweri, Tuğba Hezer, Remzi Özgökçe, HDP-DBP İl İlçe Yöneticileri, Belediye Eş Başkanları ve halk katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan MEYA-DER Başkanı İbrahim Alkan, Kürt halkının büyük zaferler elde ederken, büyük bedeller de ödediğini söyledi.

Alkan, 13 YPG-YPJ'lilerin günlerce Habur Sınır Kapısında bekletilmesini de kınadı. Alkan'ın ardından söz alan DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, "Cenazelerimiz 10 gün boyunca Bakanlar Kurulu Kararı ile sınırda bekletildi. Bu ne ahlaki, ne insani, ne de İslamidir. Bu bir zulümdür ve biz de bu zulümlerin karşısında eğilmeyeceğiz. Mücadelemizi daha da yükselteceğiz." ifadelerini kullandı.

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer de 13 cenazenin 10 gün sınır kapısında bekletilmesini kınayarak; "Bu tutum devletin Kürdün ölüsünden de, dirisinden de korktuğunu gösteriyor. 13 savaşçı insanlığın onurunu ayaklar altına almaya çalışan barbar IŞİD çetelerine karşı savaşarak can verdiler. AKP işte bu yüzden cenazelerimizi günlerce vermedi. Bu yapılan hiçbir ahlaka ve dine sığmaz. Bizler de buna karşı birlik olacağız." şeklinde konuştu.

Cenazede ayrıca artık anaların ağlamaması, kan dökülmemesi talepleri dillendirildi. / PRESTİJ GAZETESİ

Editör: Wan Haber