YPG Basın Merkezi, Hesekê ve Halep’te çete gruplarının saldırılarına ve gerçekleştirilen eylemlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

DAIŞ çetelerinin dün sabah Kizwan dağına yönelik bir saldırı girişiminde bulunduğunu belirten Basın Merkezi, “Güçlerimizin dağın güney yamaçlarındaki eteklerinde bulunan mevzilerini hedef alan saldırı girişimine güçlerimiz sert karşılık vermiştir. Kısa süreli bir çatışmanın adından çeteler geri kaçmak zorunda kalmıştır. Bu çatışmada tespt edileblen 5 çete üyesi öldürülmüş, 3 çete cenazesi güçlerimizin eline geçmiştir” dedi.

YPG açıklamasında dün ayrıca Hesekê’nin güneyindeki Bediî ve Cefar köylerinde çete hareketliğinin tespit edilerek karşı bir operasyon düzenlendiği kaydedildi. YPG, “Alanda sivil halkın geçiş güzergahına ve işlek yola mayı döşemeye çalışan çeteleri hedefleyen güçlerimiz çeteleri etkili vurmuş ve döşenen mayınları etkisiz hale getirmiş, çeteler ait bir panzer, panezrin içinde bir intihar yeleği, 13 el yapımı mayın ve bir miktar askeri malzemeyi de ele geçirmiştir” diye belirtti.

YPG Basın Merkezi, Halep’te ise El-Nusra çetelerinin Şêxmeqsud mahallesindeki sivil halka karşı havan topu saldırlarının devam ettiğini belirterek şu bilgileri paylaştı:

“El Nusra çeteerinin geçen hafta Halep’te yaşayan halkımıza yönelik başlattığı saldırılara güçlerimiz sert karşılık vermeye devam ediyor. güçlerimiz 26 eylülde Halep’in Cendol köprüsü yakınlarında bir çete grubunu hedeflemiş ve eylemde çetelere ait bir askeri araç imha edilmiş, 4 çete üyesi öldürülmüştür.

Güçlerimizin direnşi karşısında başarılı olamayan çete grupları sivil halka dönük havan topu saldırıları düzenleme başlamış, Bostan çarşısı ile Cendol köyüne yönelik 4 gündür süren tpoçu atışları dün gece de devam etmiştir.”

Editör: Wan Haber