Yozgat Belediyesi, doğanın karla kaplanması üzerine yiyecek bulmakta güçlük çeken hayvanlar için doğaya yiyecek bıraktı.
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Belediye Başkanı Yardımcısı Tevfik Bozkurt, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile birlikte, kış şartlarında yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yabani hayvanlar için bin 500 ekmek ve 250 kilogram et ile kemik bıraktı.
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, ''Geçmişte ecdadımız havada uçan kuşun kırılan kanadı kırıldığında onun için hastane kurmuştu. Kış mevsiminin şiddetini artırmasıyla birlikte kar doğayı kapattı. Dolayısıyla yaban hayvanları ile sokaklarda kedi ve köpekler yiyecek bulamadığını düşünerek, belediyemizce başlattığımız kampanya dahilinde fırınlardan, büyük iş yerlerinden ekmek, Et ve Balık Kurumundan artık kemikleri alarak düzenli olarak belli bölgelere bırakıyoruz. Çünkü bunlarda can taşıyor, hayvanların aç kalmasını önlemeye çalışıyoruz. İnşallah bütün vatandaşlarımızda artık ekmeklerini hayvanlara atar ve hayvanların aç kalmasını önler" dedi.
(ÖE-ZB-Y)

12.01.2013 14:40:03 TSI

Editör: Wan Haber