Yozgat'ta Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) başkanlığı için yarışan 4 başkan adayı yemekte bir araya gelerek, tüm çalışmaların Yozgat için olduğunu söylediler.
Yozgat'ta Şubat ayı içerisinde yapılacak olan TSO seçimlerinde başkan adaylıklarını açıklayan mevcut TSO Başkanı Metin Özışık, Eczacı Hüseyin Kamanlı ve İşadamları Osman Coşkun ve Fuat Altun bir araya gelerek, üyelerine birlik ve beraberlik mesajı verdiler. TSO Başkanı Metin Özışık, TSO seçimlerinin bütün Türkiye'de 1 Şubat31 Mart tarihleri arasında 5174 sayılı kanunun organ seçimleri yönetmeliğine göre yapılacağını belirterek, " Seçilme hakkına sahip üyelerin 2 yıllığına meslek komitesine seçilebilmesi şirkette en az 6 ay müdürlük yapması gerekir. Bu yetkiye haiz TSO üyesi herkes için seçilme hakkı vardır. Bu demokratik bir haktır. TSO seçimleri Türkiye'de en demokratik seçimlerdir, dört aşamadan geçer. Önce meslek komiteleri sonra meclisi sonra yönetimi daha sonra başkanı seçeriz. Keşke siyasi partiler kanunda da böyle bir değişiklik olsa daha demokratik bir seçim olur. Şuanda ben mevcut başkan olarak, Hüseyin Kamanlı ağabeyimiz, Osman Coşkun kardeşim ve Fuat Altın ağabeyimiz demokratik hakkını kullanarak adaydırlar. Ben bu yarışta her üçüne de canı gönülden başarılar diliyorum. Çok çalışan kazanır diyorum ve ilimize hayırlı olsun diyorum" dedi.
TSO Başkan Adaylarından Hüseyin Kamanlı'da başkan adaylarıyla bir araya geldiklerini belirterek, " Bu demokratik bir seçim hepimiz Yozgat'tayız ve Yozgat için çalışacağız. Hepimizin ayrı ayrı projeleri var. Aramızda birbirimizle irtibatı olan arkadaşlarımız var. Hepimiz arkadaşız kardeşiz. Birbirimize kırılmalar küsmeler kavgalar kesinlikle olmamalı olmaz da inşallah. Demokratik bir ortamda seçimimizi yaparız Yozgat için hayırlı olur inşallah, amacımız zaten Yozgat'ımıza hizmet etmek. Bizim bu birlikteliğimiz örnek teşkil ediyor inşallah diğer kurumlarda da bu tür birliktelikler olur ve Yozgat'ımız için inşallah herkes elini taşın altına koyar" dedi.
Osman Coşkun ve Fuat Altun'da, bütün adayların Yozgat için çalışacağını belirterek, TSO seçimlerinin Yozgat için hayırlı olmalarını dilediler. Başkan adayları seçim sonrası kim başkanlığı kazanırsa aynı şekilde yine yemekte buluşacaklarını kararlaştırdılar.
(ÖE-AÖ-Y)

24.01.2013 17:57:48 TSI

Editör: Wan Haber