Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bir tekstil fabrikasında çalışan 300'e yakın işçi, sigortalarının yatmadığı ve maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.
Yozgat OSB'de bir tekstil fabrikasında çalışan 300'e yakın işçi, sigortalarını alamadıkları ve maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle iş bırakıp fabrika önünde eylem yaptı. İşçilerden Süleyman Lafçı, 3 aydır sigortalarının yatmadığını ve maaşlarını alamadıklarını öne sürerek, "Fabrika yetkilileri iflas ettikleri gerekçesiyle 3 aydır sigortamızı yatırmıyor, maaşlarımızın bir kısmını ödemiyor. Maaşlarımız sürekli içeride kalıyor. Çalışanlarının tamamının içeriden bin 500-2 bin lira alacakları var" dedi.
Beytullah Aslaner isimli işçi ise, "Sürekli iflas ettiklerini açıklayarak devlete borçlarını sildiriyorlar. Biz bu durumu ilgili kurumlara bildirdik ama ilgilenen olmadı" iddialarında bulundu.
Amine Ertuğrul da fabrikanın sürekli çalıştığını, iş yetiştiremediklerini belirterek, "Fabrika çalışıyor fakat bizlerin maaşlarını vermiyorlar, sigortamızı yatırmıyorlar. Birçok arkadaşımız evinin elektriğini, doğalgazını yatıramıyor. Biz kimseden bir şey istemiyoruz, biz hakkımızı istiyoruz. Yetkililerden bize yardım etmelerini, haklarımızı korumalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
İşçilerin alkışlarla protesto ettiği fabrika yetkilileri, iddialara karşı herhangi bir açıklama yapmadı. Öte yandan jandarma da fabrika önünde güvenlik tedbiri aldı.
(ÖE-SK-GS-Y)

12.12.2012 11:52:48 TSI

Editör: Wan Haber