Olay bugün saat 12.50 sıralarında 280 öğrencisi bulunan Sorgun Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde meydana geldi. Okulda bulunan öğrenciler panik ve korku içerisinde konferans salonuna alındı. Olayın ardından okul koridorundaki elektrik lambaları patlarken, tavanda beton çökmesi meydana geldi.

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, yıldırımın okulun paratonerine düştüğünü belirterek, "Çok şükür ne öğrencilerimizde ne de okulumuzda korkulacak bir şey yok. Olay öğle arasında gerçekleşti. Tabii gürültü nedeniyle öğrencilerimiz de kısa bir panik ve korku yaşadı. Şu anda herhangi bir olumsuzluk yok” dedi.

Öğrencilerden Nurhan Hatipoğlu, öğle arasında koridorda olduklarını belirterek, “Yıldırım düştü, dediler. Çok korktuk. Daha sonra öğretmenlerimiz bizleri konferans salonuna aldı” dedi.

Öğrencilerden Hüsnü Doğan ise, olay anında en üst katta olduğunu belirterek, “İlk olarak biz ses duyduk. Daha sonra elektrikler kesildi, lambalar patladı. Daha sonra koridorun beton kütlesi düştü. Öğretmenlerimiz bizleri aşağıda bulunan konferans salonuna indirdi” diye konuştu.

Editör: Wan Haber