Yozgat'ta işsizliğin önlenmesi, istihdamın artırılması ve iş gücü piyasasına kalifiye eleman kazandırmak amacıyla İş Kur İl Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ortaklığıyla düzenlenen iş garantili meslek edindirme kurslarına bin 200 kişi katıldı
Yozgat İş Kurumu İl Müdürü ile TSO Başkanlığının işsizliğin önlenmesi ve istihdamın artırılması için düzenlenen meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerlere günlük 20 TL ücret verilirken, sağlık sigortası da kurum tarafından yatırılıyor.
Yozgat'ta TSO ve Esnaf Odaları Birliğinin açtığı kurslarla birlikte yaklaşık olarak bin 500 kişinin faydalandığı kurslarda kursiyerler, kuaförlük, kaynakçılık, tornacılık, sıhhi tesisat, bilgisayar, halkla ilişkiler gibi 14 meslek dalında eğitim alıyor.
İş Kurumu İl Müdürü Recep Öcal, İŞKUR olarak Yozgat ilinde yaptıkları iş gücü piyasası araştırmasında il genelinde nitelikli eleman ihtiyacı olduğunu, gerek işverenlerden gerek sivil toplum örgütlerinden nitelikli eleman ihtiyaçları olduklarını kendilerine ilettiklerini belirterek, "Bizde piyasanın ihtiyaç duyduğu elamanları yetiştirmek üzere 2012 yılında bin 500 kişilik 14 meslek dalında meslek edindirme kursu açtık. Açılan kurslarımızın birinci etabı tamamlanarak 500 kişi belge aldı, kalan kursumuz 2013 yılında devam ediyor" dedi.
Açılan kurslarda kursiyerlere 20 TL harçlık verildiğini ve sağlık sigortalarının da kurum tarafından yatırıldığına değinen Öcal, "Açtığımız kurslara katılan kursiyerlerimiz birer meslek sahibi oluyor ve sertifika veriliyor. Kursu bitiren kursiyerlerin yüzde 20'lik kısmı için iş garantisi veriliyor. Kursu tamamlayan ve sertifikasını alan kursiyerlerimizin hem Yozgat'ta hem Türkiye genelinde iş bulma şansları artmış olacaktır. Bu kurslar için 2012 yılında 7 milyon TL olarak ödenek ayrılmıştır, 2013 yılında bu rakam 8 milyon TL'ye çıkarılmıştır. Yine bu yıl içerisinde de piyasanın ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirmeye devam edeceğiz. Kurslarımız kız meslek lisesi, endüstri meslek lisesi, çıraklık eğitim merkezi ve diğer bazı okullarımızda akşam saat 17.00'de başlıyor ve 23.00'e kadar devam ediyor" diye konuştu.
Kursa katılan kursiyerlerde, kursu açanlara teşekkür ederek, kursa katılıp hem günlük 20 TL ücret aldıklarını hem de birer meslek sahibi olduklarını belirttiler.
(ÖE-AÖ-Y)

30.01.2013 10:48:45 TSI

Editör: Wan Haber