Yozgat'ta sabah saatlerinde başlayan kar yağışına en çok çocuklar sevindi. Okuldan gelen öğrenciler kızak kayarak karın tadını doyasıya çıkardı.
Bütün yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı Yozgat'ta da etkili oldu. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı şehri kısa sürede beyaza bürüdü. Havanının soğuk olmasıyla yollar kısa sürede buz tutarken, sürücüler zor anlar yaşadı. Kar yağışına ise en çok çocuklar sevinden okuldan çıkan öğrenciler kızaklarını alarak yüksek yerlere koşup kızak kayarak doyasıya eğlendi. Kızak kaymaktan çok zevk aldıklarını belirten çocuklar herkese kızak kaymayı tavsiye ettiler.
Havanının soğuk olması yakacak tüketimini de artırdı. Havaların soğuk geçmesi dolayısıyla vatandaşlar doğalgaz ve kömür tüketiminin arttığını belirtiler. Havaların birden soğuduğunu ve daha fazla kömür yakmaya başladıkların belirten vatandaşlar, "Havalar çok güzel gidiyordu son günlerde sıcaklık çok düştü. Bu şekilde giderse soğuk tekrar kömür almak zorunda kalırız" dedi.
Dışarıda çalışan işçiler ise soğuktan korunmak için ateş yakarak ısınırken, kar yağışı kazaları da beraberinde getirdi. Yoldaki buzlanmadan dolayı kayan araçlar birbirlerine çarparak maddi hasarlı kazalara neden oldu.
(ÖE-AÖ-Y)

07.01.2013 16:37:05 TSI

Editör: Wan Haber